De leukste steden voor je roadtrip door Andalusië

Metropol Parasol in Sevilla

Inhoudsopgave

In het zuiden van Spanje ligt de regio Andalusië, wat een fantastische plek is voor een roadtrip. De natuur is prachtig en overal heb je leuke steden waar van alles te doen is. Vergeet niet de lekkerste gerechten te proeven uit de Spaanse keuken. Vlieg vanuit Amsterdam naar het zuiden en laat de roadtrip beginnen!

Begin de reis in Málaga

Een van de meest populaire plekken van Andalusië is Málaga. Hier kun je makkelijk een auto huren en het is een goede stad om de roadtrip te beginnen. Málaga ligt aan de kust en met mooi weer is het heerlijk om hier de ochtend door te brengen. Loop daarna terug naar de haven en slenter rond door de knusse straten waar je heerlijk kunt eten. Vergeet niet een aantal musea te bezoeken waaronder het Picasso Museum. Hier vind je de eerste en laatste werken van Picasso. Beklim ook de Kathedraal voor een prachtig uitzicht over de stad!

De Kathedraal van Malaga
Kathedraal van Malaga

Rij verder naar Ronda

Na 1 á 2 dagen in Málaga te zijn geweest, is het tijd om de roadtrip te vervolgen naar het stadje Ronda. De rustige plek heeft unieke bezienswaardigheden die je niet wilt overslaan. In een van de oudste steden van Spanje heb je de adembenemende kloof El Tajo, waar je de mooiste wandelroutes kunt nemen, de Plaza de Toros arena, waar je een indrukwekkende rondleiding krijgt en de Puento Nuevo, de brug die het oude en nieuwe deel van de stad met elkaar verbindt. Even klaar met de zon? Bezoek dan de Cueva del Gato waar je in de natuur vrij kunt zwemmen.

De kloof van Ronda
El Tajo in Ronda

De volgende stop in Sevilla

Laat de auto even staan bij je verblijf en huur een fiets om zo de prachtige stad Sevilla te ontdekken. Zo kom je gemakkelijk in het Plaza de España, waar je heerlijk kunt picknicken in de zon met een uitzicht over het plein. Bezoek ook de Kathedraal van Sevilla, een van de grootste ter wereld. Na het bezoek kan je gelijk door naar Real Alzácar de Sevilla. Een bezoekje aan het paleis is het zeker waard én het is zo groot dat je hier uren kunt rondstruinen. Beklim tijdens zonsondergang de Metropol Parasol, om zo een prachtig uitzicht te hebben over de enorme stad.

Roadtrip door Sevilla
Kathedraal van Sevilla

Bezoek de stad Cordoba

De stad Cordoba is een en al geschiedenis en een prachtige stop van je roadtrip. Hier vind je de meest prachtige historische gebouwen die je bezocht moet hebben. Zo heb je de Mezquita, een gebouw uit 748 dat gebouwd is door de Moren. De buitenmuren zijn versierd met gegraveerde teksten en ingelegde stenen en de binnenplaats staat vol met sinaasappelbomen. Wandel na een bezoek door naar Puento Romano, het historische centrum van de stad, wat net als Mezquita op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De stad Cordoba
Cordoba

Eindig je roadtrip in Granada

De hoofdstad van Andalusië is Granada en de laatste stop voor je roadtrip. De stad bestaat uit smalle steegjes waar je knusse restaurants en leuke boetiekjes vindt. Vergeet tijdens je verblijf niet het Alhambra te bezoeken, de must-see van Granada. Het bouwwerk bestaat uit een fort, koninklijke paleizen en prachtige tuinen omringd door de natuur. Alhambra staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is hierdoor een drukbezochte plek. Tip: boek tickets ruim van tevoren, zodat je zeker weet dat je de bijzondere plek kunt bezoeken!

De laatste stop van de roadtrip
Alhambra in Granada
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten