De mooiste bezienswaardigheden van Chili

Bezoek het natuurpark Torres del Paine

Inhoudsopgave

Chili is een van de meest veelzijdige landen in de wereld. Het land is ongeveer 4.500 kilometer lang en hierdoor heeft het een gevarieerd landschap. Van enorme gletsjers tot woestijnen en van de kleurrijke steden tot alpacaherders in de bergen, alles is te vinden in het indrukwekkende Chili. Staat er een reis naar het land op de planning? Vergeet dan niet deze bezienswaardigheden te bezoeken!

Ga naar het einde van de wereld

Patagonië is het meest zuidelijkste puntje van Chili en hierdoor het einde van de wereld. Het gebied is veelal onbewoond en dit zie je terug in de natuur. Het is een prachtig natuurgebied en voor veel reizigers de nummer één bezienswaardigheid van het land. Vaar met een bootje door de Marble Caves, deze grotten zijn uitgehouwen door het blauwe water. Bezoek ook het Magdalena Island waar enorm veel kleine pinguïns leven. Of bezoek het nationale park Torres del Paine.

Ontdek het gevarieerde landschap van Torres del Paine

Torres del Paine is een van de mooiste natuurgebieden ter wereld en een van de belangrijkste nationale parken van Chili. Het is daarnaast ook de grootste natuurpark waar je een gevarieerd landschap hebt. Zo vind je hier een grijze gletsjer die tientallen meters boven een meer uitsteekt. Daarnaast heb je een Franse vallei waar je een uitzicht heb op de Los Cuernos. Deze rotsen zijn bedekt met sneeuw wat voor een magisch effect zorgt. Vergeet niet de Los Torres te bezoeken, de bekendste bergen van het park. Ze zijn rozerood van kleur en de toppen zijn wit graniet. Neem je camera mee en maak hier prachtige foto’s!

Bezoek de grijze gletsjer
Grijze gletsjer

Bezoek de kleurrijke hoofdstad van Chili

Santiago is de hoofdstad van Chili en hier verveel je je nooit. Het is een prachtige plek om wandelingen te maken en om te slenteren door de stad. Zo vind je hier het Palacio de la Moneda, het presidentiële paleis midden in het centrum. Verken ook de vele musea van Santiago waar je moderne kunst kan vinden, maar ook tentoonstellingen over de geschiedenis. Maak ook een ritje met de kabelbaan die over de stad gaat. Je hebt hier het beste uitzicht op Santiago. Combineer dit gelijk met een bezoekje aan het Parque Metropolitana. Dit is één van de grootste stadsparken ter wereld waar je gezellig met de locals kan praten.

Reis af naar het noorden

In het noorden van Chili vind je de Atacama Desert. Het is het droogste woestijn ter wereld met een bijzonder landschap. Met gemiddeld 1 millimeter regen per jaar is de woestijn een prachtige plek om te ontdekken. Huur een board en ga sandboarden vanaf de zandduinen. Verken de lagunes Miscant en Miñiques waar de twee meren worden omringd door prachtige heuvels. Rij naar de El Tatio Geysers die op een hoogte van 4300 meter liggen of ga kamperen in de woestijn. ’s Nachts is er een indrukwekkende sterrenhemel die je niet snel zal vergeten.

De prachtige Atacama Desert
De Atacama Desert

Bezoek het Paaseiland

Het Paaseiland heeft haar naam te danken aan de ontdekker Jacob Roggeveen. Hij kwam op paaszondag aan met drie schepen en sindsdien wordt het eiland het Paaseiland genoemd. Het eiland is vooral bekend door de paaseilandbeelden die ook Maoi worden genoemd. Deze beelden vind je over het hele eiland. Het Rapa Nui National Park, dat bijna de helft van het eiland bedekt, is de beste plek om deze prachtige beelden te zien.

Ben je een liefhebber van street art? Reis dan af naar de stad Valparaíso! Overal waar je loopt, zie je street art: op de muren, op de trappen, echt elke hoek is beschilderd. De gezellige stad is een perfecte tussenstop om tijdens je reis even met de locals op te trekken.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten