De mooiste bezienswaardigheden voor je stedentrip naar Praag

De prachtige stad Praag

Inhoudsopgave

Veel mensen vinden Praag één van de mooiste steden van Europa en hoe kom je daar beter achter dan zelf een stedentrip te maken? In de hoofdstad van Tsjechië vind je prachtige oude bezienswaardigheden en gezellige pubs voor in de avond. Dit mag jij niet missen bij een bezoek aan de sprookjesstad.

Wandel over de beroemde Karelsbrug

De Karelsbrug is een van de bekendste plekken van Praag, maar het is ook een brug die je over moet lopen als je hier bent. De Karelsbrug verbindt het oude stadscentrum met de wijk Malá Strana. Op de brug zelf staan prachtige standbeelden. Men zegt dat als je de standbeelden aanraakt, je terugkeert naar Praag. Tegenwoordig vind je op de brug straatartiesten die prachtige tekeningen maken.

De beroemde brug van Praag
De beroemde Karelsbrug

Geniet van een drankje op het Kampa eiland

Vlakbij de wijk Malá Strana ligt het Kampa eiland. Het is een rustig, maar gezellig en sfeervol eilandje. Op het plein vind je leuke restaurantjes waar je heerlijk kan eten. Iets verder van het plein vandaan, vind je een park met de gezelligste terrasjes. Vanuit het park heb je uitzicht over de oude stad. Neem plaats op een van de terrassen en geniet van een drankje met het prachtige uitzicht!

Ontdek het prachtige oude stadsplein

Het oude stadsplein van Praag, Staroměstské náměstí, is een van de mooiste stadspleinen van Europa. Hier vind je naast toeristen ook veel locals. Het plein wordt omringd door prachtige kerken en kleurrijke gebouwen. Ongeveer 700 jaar geleden is het plein gebouwd en daarmee staat het, samen met de rest van het historisch centrum, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bewonder Praag vanuit de oude stadstoren

De oude stadstoren op het stadsplein heeft van bovenaf een uitkijkplatform. De toren is van buitenaf al prachtig met een van de beroemdste klokken van Europa, maar van bovenaf heb je een geweldig uitzicht over het oude stadsplein. Zo heb je goed zicht op de grote gotische Týnkerk en over de rest van Praag.

Het oude stadsplein en de kerk
De kerk op het oude stadsplein

Bekijk de Sint-Vituskathedraal

Een kathedraal in Praag die van binnen én van buiten mooi is om te zien, is de Sint-Vituskathedraal. De kathedraal is onderdeel van de burcht van Praag en kan je voor een klein bedrag bezoeken. Het is de moeite waard om naar binnen te gaan, want de kathedraal is enorm en prachtig!

Wandel door de grootste burcht van de wereld

Een bezoek aan de Praagse burcht zelf mag je zeker niet overslaan. Dit is namelijk het grootste omsloten burchtgebied van de wereld. Het is opgenomen in het Guinnes Book of Records als het grootste kasteel ter wereld. De burcht bestaat uit prachtige paleizen, mooie kerken en gezellige binnenpleinen met tuinen waar je doorheen kan wandelen. Bezoek ook het kasteel dat je van binnen kan bezichtigen.

Ontdek Praag op de fiets

Praag is prima per fiets te verkennen, zeker voor als je de stad op een snelle manier wilt ontdekken. Baja Bikes heeft leuke fietstochten door Praag. Zo kan je met een gids langs de highlights fietsen, maar je kan ook een fiets huren om op je eigen tempo Praag te verkennen. Tip: Neem een dun kleedje mee en ga picknicken in een van de parken! Koop een aantal lokale lekkernijen en eet ze op in het zonnetje.

Lokale lekkernij Trdelnik
Lokale lekkernij Trdelnik
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten