De must do’s tijdens je vakantie in Letland

De hoofdstad Riga van Letland

Inhoudsopgave

Letland behoort tot de Baltische staten en wordt steeds populairder onder de toeristen. Dat is niet zo gek als je kijkt naar wat het land te bieden heeft. Je vindt er prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen, een sfeervolle hoofdstad en daarnaast heb je talloze kastelen die je kunt bezoeken. Vergeet tijdens je vakantie in Letland deze must do’s niet!

Slenteren door de stad Riga

Riga is de hoofdstad van Letland waar veel toeristen heen gaan voor een stedentrip. De stad is sfeervol en is volgebouwd met historische architectuur. Vooral in het oude centrum staan prachtige gebouwen en kleine straatjes. Het is dan ook fantastisch om hier uren doorheen te slenteren terwijl je zoekt naar monumentale gebouwen. Achter het centraal station vind je de enorme centrale markt, waar je allerlei lekkere dingen kunt kopen. Tip: vergeet de Dom van Riga niet te bezoeken. Deze indrukwekkende kathedraal is prachtig en kun je van binnen bekijken.

De belangrijke havenstad Liepãja

In het zuidwesten van Letland ligt Liepãja, ook wel bekend als de havenstad van Letland. Liepãja is een charmante stad waar je in het oude centrum houten huisjes en pleinen vol locals vindt. Je vindt hier de mooiste kerken die je van binnen kunt bekijken, zoals de indrukwekkende Russisch-orthodoxe kerk. Het is ook een aanrader om de Karosta wijk te bezoeken, waar je een oude gevangenis vindt. Neem hier een kijkje om meer te komen weten over het gevangenisleven van Letlanders. Wil je even rusten? Ga dan naar het strand waar je heerlijk kunt zwemmen!

Wandelen door het Nationaal Park Gauja

Voor de avonturiers onder ons heeft Letland een prachtig natuurpark: het Nationaal Park Gauja. Dit park is het grootste nationaal park van het land en bestaat uit een enorm groen gebied dat uitkomt in de rivier de Gauja. Je vindt hier veel wandelroutes waarbij je langs de rotsen en meren wandelt, maar je kunt hier ook kajakken of kanoën over de Gauja rivier. De belangrijkste bezienswaardigheid van het nationaal park is de Gütsmans-grot. In de grote grot zie je muurschilderingen uit de 17e eeuw. Daarnaast heeft het park nog meer historische bezienswaardigheden waar je tijdens je wandeling langskomt.

Het grootste nationale park van Letland
Nationaal Park Gauja

De mooie stad Cēsis

Een perfecte uitvalsbasis om het Nationaal Park Gauja te ontdekken is de mooie stad Cēsis. De stad ligt aan de oever van de rivier de Gauja en hierdoor een fijne plek om te verblijven voor als je meerdere wandelingen wil maken in het nationaal park. De stad zelf staat bekend als kuuroord en heeft een prachtig historisch centrum vol bezienswaardigheden. In het stedelijk museum kom je meer te weten over de geschiedenis van Letland en verderop vind je de ruïnes burcht van Cēsis. In de omgeving kan je daarnaast ook mooie fietstochten maken.

Bewonder de Basiliek van Aglona

De Basiliek van Aglona is een prachtige kerk in Letland. De kerk is gebouwd in barokke stijl en werd gemaakt in de 18e eeuw. Elk jaar bezoeken hier veel pelgrims de basiliek, doordat het bekend staat als een bedevaartsoord. Ben je rond 15 augustus in Letland? Ga die dag dan naar de kerk. Het is de dag van de hemelvaart van de Maagd en deze wordt uitbundig gevierd met prachtige schilderijen en beelden.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten