De pluspunten van Madeira

Madeira

Inhoudsopgave

De natuur is dé grote aantrekkingskracht van Madeira. Maar ook het klimaat, met het hele jaar door milde temperaturen en veel zon, is een pluspunt van het eiland. Natuurliefhebbers en zonaanbidders komen naar Madeira om zich te laten overweldigen door wat het eiland hen te bieden heeft. Van prachtige  natuur en witte zandstranden tot cultuur en interessante musea, op Madeira vind je het allemaal!

Het Portugese eiland Madeira ligt in de Noord- Atlantische oceaan en maakt onderdeel uit van de Madeira Archipel, die de Portugezen in 1418 ontdekten. Naast Madeira kent de archipel nog drie eilanden: Porto Santo en de onbewoonde natuurreservaten Selvagens en Desertas. Hoewel Madeira bij Portugal hoort, ligt het  1.000 kilometer van de hoofdstad Lissabon verwijderd. 

Funchal

Madeira’s hoofdstad Funchal kijkt uit over zee en heeft verschillende rotsachtige kiezelstranden. De stad heeft ook badcomplexen die, soms tegen betaling, toegankelijk zijn voor iedereen. In de binnenstad van Funchal is er van alles te doen; van een bezoek aan de bijzondere tuinen en een wandeling door de pittoreske straatjes tot een drankje op een gezellig terras. In het oude deel van Funchal, vlakbij de kabelbaan richting Monte, ligt het Madeira Story Centre. In een bezoek van anderhalf uur leert je alles over de geschiedenis van Madeira, die 14 miljoen jaar terug gaat. Van de geologische formatie van de archipel tot het heden.

Bekijk ons ruime aanbod op Madeira…

Oost & West

De westkant van Madeira is de zonnigste kust van het eiland, dat is de reden waarom de stranden in het westen erg populair zijn bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Aan de oostkust van Madeira ligt de stad van Machico. Hier vind je een authentieke vissershaven en een prachtig vakantieresort. Ten oosten van Machico, op het westelijke puntje van Madeira, ligt Ponta de Sào Lourenço; deze plek staat bekend om zijn hoge kliffen en diepe valleien die uitlopen in zee.

Natuurlijke zwembaden

De noordkust wordt gekarakteriseerd door het indrukwekkende groene landschap met uitzicht op de diepblauwe zee. Laat jouw klant de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz met haar pure, prachtige omgeving ontdekken. Seixal is een charmant noordelijk stadje met kleine terrassen waarop lokale druiven groeien. Hier ligt Praia da Laje, een klein zwart zandstrand. Porto da Cruz is beroemd om haar imposante berg Penha d’Águia die opdoemt vanaf de zee, maar ook om de lokale wijn.

Madeira
Porto Moniz.

Natuur als grootste trekpleister

Eén van de grootste trekpleister van Madeira is de spectaculaire natuur, te beginnen bij het Laurissilva woud. Dit inheemse bos dateert uit het Tertiaire Tijdperk, nog voor de IJstijd. Het natuurlijk erfgoed is van grote wetenschappelijke waarde en werd in 1999 door UNESCO beloond met een Award voor World Natural Heritage. Het woud is bijna geheel geclassificeerd als onderdeel van Madeira Nature Reserve.

Gouden zandstranden in Porto Santo

Madeira  heeft  zeer uiteenlopende kusten. De zonaanbidders gaan naar Porto Santo, het andere eiland van de Madeira Archipel. ‘Golden Island’ wordt dit eiland ook wel genoemd, door zijn gouden zandstranden aan een warme, kalme en transparante zee. Het klimaat maak Porto Santo het hele jaar door geschikt om te zonnebaden. Madeira heeft een mild klimaat met gemiddelde temperaturen tussen 24 graden in de zomer en 19 graden in de winter. De zeetemperatuur is gedurende het hele jaar zeer aangenaam dankzij de invloed van de warme golfstroom. In de winter is de zeetemperatuur rond de 18 graden en in de zomer 22. Aan de kust heb je een ruime keuze uit verschillende  accommodaties, restaurants en bars.

De gouden stranden van Porto Santo zelf ervaren?

Boek nu jouw reis naar Madeira!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten