De schatten van multicultureel Maleisië

De schatten van multicultureel Maleisië

Inhoudsopgave

Maleisië is met zijn ongerepte natuur van de tropische regenwouden dé plek waar de gehele Aziatische cultuur samenkomt. Deze elementen maken de bestemming interessant voor elk type reiziger. Maak kennis met Maleisië en zijn schatten.

Kuala Lumpur heeft ruim 1,6 miljoen inwoners uit onder andere landen als Vietnam, China, India en Indonesië die de stad een zeer multiculturele uitstraling geven. Al deze verschillende invloeden zijn terug te vinden in bijvoorbeeld de kunst, de architectuur en de keuken. Daarnaast is er ruim 150 jaar aan historie te bewonderen in de hoofdstad. Al deze componenten zorgen voor een gevarieerd en ideaal start- of eindpunt van een reis naar Maleisië.

Skyline
Hét boegbeeld van de stad zijn de Petronas Twin Towers. Deze twee identieke torens zijn 452 meter hoog, en op de 41e en 42e verdieping bevindt zich de hoogste tweeverdiepingen brug ter wereld. De brug is open voor bezoek, echter worden er slechts 1.200 bezoekers per dag toegelaten. De brug doet immers nog steeds dienst als een vluchtroute bij brand in een van de twee gebouwen. De Petronas Towers kenmerken de stad en mede door deze torens staat de skyline van Kuala Lumpur in menig beste skylines lijstjes.

Prijswinnaar
Naast het overweldigende uitzicht staat de stad ook bekend als een shopping-paradijs. Misschien wel net zo populair als eten, staat winkelen voor de lokale bevolking en met tientallen winkelcentra kan elke fashionista er overal terecht. Het winkelaanbod van de stad is dermate goed dat CNN in 2013 Kuala Lumpur op nummer vier plaatste op de lijst van beste plekken om te winkelen. Daarnaast is Kuala Lumpur de enige stad in de wereld die het keurmerk ‘value for money’ van CNN draagt. Ook de ‘The Global Shoppers Index’ erkent de kwaliteit van Kuala Lumpur, met nummer twee op de lijst van beste shopbestemmingen in Zuidoost-Azië in 2012.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten