De Turkse Riviera heeft het allemaal

De Turkse Riviera heeft het allemaal

Inhoudsopgave

Home of de zijderoute, de blauwe moskee, turquoise, Troy en twee continenten is waar het Turkse toerismebureau mee adverteert. Vooral de all inclusive hotels in bijvoorbeeld Antalya of Bodrum zijn bekend en dat is natuurlijk niet voor niets.

Duizenden kilometers kust
Turkse Riviera is zeer geliefd onder vakantiegangers. Dit gebied, ook wel de turquoise kust genoemd, ligt in het zuidwesten van het land en is vooral populair door badplaatsen als Bodrum, Marmaris, Alanya en Antalya. Met name de all inclusive vakanties trekken grote aantallen internationale toeristen.

De resorts die pal aan het strand liggen hebben dermate veel te bieden dat het terrein niet eens verlaten hoeft te worden om een geslaagde vakantie te hebben. Echter, heeft iedere bestemming zijn eigen charme die voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers aantrekkelijk is. Ook in deze badplaatsen kunnen dus gevarieerde vakanties gehouden worden.

Cumhuriyet in het centrum van Antalya

Antalya
De stad Antalya is de toeristische hoofdstad van de Turkse Riviera en ligt in de gelijknamige provincie. In de regio zijn er genoeg bezienswaardigheden te bezoeken. Met name het theater van Aspendos is populair. Dit theater is een van de best bewaarde uit de Romeinse tijd. In de maanden juni en juli genieten 20.000 gelukkigen met een kaartje van het International Opera en Ballet Festival in dit theater.

Daarnaast worden er klassieke muziekconcerten gehouden en vinden er balletvoorstellingen plaats. Op een ruime drie uur rijden van Antalya stad liggen de ruïnes van Myra. Deze plek is voor Nederlanders extra speciaal. Dit gebied is de gemeente waar Sint Nikolaas (ofwel Sinterklaas) de burgemeester was. In Antalya stad is er echter ook meer dan genoeg te beleven. In het centrum zijn de vele moskeeën en pleinen omringt door winkeltjes, barretjes en restaurants.

Geniet van de Turkse manier van leven en bestel een Turkse thee en heerlijke kleine gerechten. Voor de kinderen is het Dolfinarium Kemer en het Aqualand zeer geslaagde uitstapjes. Ook het nabij gelegen badplaatsje Lara is leuk om te bezoeken met haar gouden stranden en leuke bazaar.

Je boekt een vlucht en verblijf aan de Turkse Riviera al vanaf 560 euro.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten