De veiligste steden ter wereld

veiligste

Inhoudsopgave

Which?Travel heeft onderzoek gedaan naar de veiligste bestemmingen ter wereld. Ze keken hierbij naar criminaliteit, natuurrampen, gezondheid en terrorisme. Wij zetten de uitkomsten voor je op een rijtje, zodat jij veilig op citytrip kunt.

Wat betreft criminaliteit kwam IJsland als best naar voren. Hier worden gemiddeld maar 2(!) mensen per jaar vermoord. De Verenigde Arabische Emiraten en Singapore kwamen ook goed naar voren, op de voet gevolgd door Spanje. Zuid-Afrika, Turkije, Thailand, India en Mexico kwamen het slechtst naar voren.

IJsland staat ook weer hoog op het lijstje wat betreft natuurrampen. Maar, Barbados staat hierbij nog net boven IJsland. Japan kwam hierbij als slechtst uit de test.

Op het gebied van gezondheid deden de Verenigde Arabische Emiraten, Japan en de Verenigde Staten het goed. In landen als Singapore en Australië kan Dengue voorkomen en in India, Zuid-Afrika, Thailand en is kans op malaria, dus deze staan wat lager op de lijst.

Terrorisme kan natuurlijk nergens uitgesloten worden, maar in Australië, Jordanië, Frankrijk, de Verenigde Staten, India, Thailand en Turkije zijn de kansen extra groot.

 

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten