De verre stedentrip is toegankelijker dan ooit

De verre stedentrip is toegankelijker dan ooit

Inhoudsopgave

Een stedentrip buiten Europa maken? Waarom ook niet. De tijden waarin vliegtuigen er dagen overdeden om een bestemming te bereiken, liggen alweer mijlenver achter ons. Meer dan ooit willen we nieuwe bestemmingen ontdekken en met de steeds goedkopere vliegtickets, is de vraag alleen nog: wat houdt je tegen?

De verre stedentrip wordt steeds toegankelijker en reizigers ontdekken als nooit tevoren de verkenner in zichzelf. Dat blijkt uit onderzoek van Booking.com. 45 procent is van plan om dit jaar meer avontuurlijke bestemmingen te kiezen, terwijl 47 procent graag exotische bestemmingen wil verkennen waar hun vrienden nog nooit geweest zijn. Booking ziet op alle gebieden een toenemende behoefte om op authentieke wijze onontdekte plekken te verkennen. 56 procent van de reizigers wil in 2017 graag zelfstandiger reizen. En dat kan natuurlijk ook met een stedentrip buiten Europa, want waarom zou je niet voor een paar dagen afreizen naar bijvoorbeeld Miami of Beijing?

De prijs van een vliegtickets laat je in elk geval niet tegenhouden. Verre stedentrips maken, wordt namelijk steeds goedkoper en daarmee komt de hele wereld een stuk dichterbij. De nieuwe technologie op het gebied van supersnelle vluchten staat weliswaar nog in de kinderschoenen, maar de algemene trend van kortere vluchttijden maakt reizen over grote afstanden steeds toegankelijker voor mensen overal ter wereld. Zelfs een paar dagen Australië behoort in 2018 wellicht tot de mogelijkheden. Qantas voert dan een rechtstreekse vlucht vanaf Londen naar Perth, in ‘slechts’ zeventien uur sta je op Australische bodem.

Boek een vliegticket voor jouw citytrip naar San Francisco al vanaf 327 euro.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten