De vier leukste steden van het kleine land Uruguay

De luxe haven van Punta del Este

Inhoudsopgave

Een van de kleinste landen van Zuid-Amerika is het prachtige Uruguay. Gelegen tussen de twee grote buurlanden Brazilië en Argentinië is Uruguay een vrij onbekende bestemming. Desondanks vind je hier leuke en gevarieerde steden. Als je een liefhebber bent van een land dat nog niet ontdekt is door toerisme, dan is Uruguay jouw volgende reisbestemming!

1. Ga back-to-basic in het hippiedorpje Cabo Polonio

Doordat Uruguay een vrij klein land is, kun je veel zien in een korte tijd. Zo heb je aan de oostkust van het land een klein, magisch plekje. Hier heb je geen stromend water, geen elektriciteit en er is maar één winkel te vinden. Het hippiedorpje Cabo Polonio is dan ook een stad waar je helemaal back-to-basic gaat. Struin hier de kleine marktjes af voor lokale lekkernijen, sieraden en kunst en ga zonnen op één van de stranden. Sla de vuurtoren uit 1880 zeker niet over, want vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de zee én op grote kolonies zeeleeuwen.

Geniet van het uitzicht vanaf de vuurtoren
Cabo Polonio

2. Ga shoppen in de chique badplaats Punta Del Este

Een luxere kustplaats in het zuiden van Uruguay is Punta del Este. Het is een chique badplaats die ook bekend staat als het Saint-Tropez van Zuid-Amerika. Het is een grote, hippe stad en daarmee ook een van de duurdere steden van Uruguay. Naast de grote haven waar de meest exclusieve boten liggen, vind je hier het wereldberoemde kunstwerk La Mano. De vijf gigantische vingers die hier uit het zand steken, zijn een van de symbolen van Punta del Este. Ga in het centrum ook eens lekker shoppen en uitgebreid borrelen in een van de vele restaurants.

3. Wandel door het kleurrijke stadje Colonia Del Sacramento

Het stadje Colonia del Sacramento dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een must-see tijdens je reis. Hier vind je in het oude centrum prachtige koloniale gebouwen, kleurrijke huisjes en smalle straten waar je heerlijk doorheen kan wandelen. Verken het historische centrum van het pittoreske stadje waar je winkels, restaurants en de leukste bars vindt en bezoek de oudste kerk van Uruguay, de Matriz kerk. Vanuit Colonia kun je een leuke dagtrip maken met de ferry naar Buenos Aires in Argentinië. Dit is een uitstapje die je moet maken!

4. Probeer lokale lekkernijen in de hoofdstad Montevideo

In de stad Montevideo heb je een oud centrum én een modern centrum. Het is een levendige, sfeervolle stad met een rijke geschiedenis. Het oude deel van de stad is gelijk het kloppende hart van Montevideo. Hier vind je de markthal Mercado del Puerto, waar je heerlijke vleesgerechten en lokale lekkernijen kunt proberen. Daarnaast heb je prachtige pleinen, een gezellige zondagsmarkt waar je tussen de locals loopt én Avenida 18, een lange straat vol met typische Uruguayaanse winkeltjes. Uitgebreid shoppen kan je het beste doen in het moderne gedeelte van de stad. Bezoek ook gelijk een van de groene parken die hier omheen liggen!

Heerlijke vleesgerechten vind je in de Mercado del Puerto
de Mercado del Puerto
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten