De vriendelijkste bestemmingen ter wereld

Vriendelijke bestemmingen

Inhoudsopgave

In 2011 riep de Verenigde Naties 30 juli uit tot Internationale Vriendschapsdag, een dag om jaarlijks te vieren dat de vriendschap tussen volkeren, landen, culturen en individuen een inspiratie kan zijn voor vredesinitiatieven en het bouwen van bruggen tussen gemeenschappen. Ter ere van deze dag presenteert Booking.com zes bestemmingen die worden aanbevolen door reizigers van Booking.com vanwege de ‘vriendelijke locals’.

Lissabon, Portugal
Lissabon heeft maar liefst 43.000 aanbevelingen voor vriendelijke locals door reizigers van Booking.com. Deze mooie stad aan de rivier de Taag kenmerkt zich door een ontspannen sfeer en je kunt er heerlijk eten met een lekker wijntje erbij. De charmante hoofdstad van Portugal is een van de oudste steden ter wereld. Je kunt alle bezienswaardigheden gemakkelijk te voet of per openbaar vervoer bereiken.

Tokio, Japan
Hoewel het bruisende Tokio een van de dichtstbevolkte steden ter wereld is, staat Tokio toch bekend om de extreem hoffelijke en vriendelijke inwoners. De meeste bezoekers omschrijven de stad als schoon, energiek en inspirerend, met veel bezienswaardigheden om te ontdekken.

Amsterdam, Nederland
‘Ons eigen’ Amsterdam, scoort ook hoog onder de reizigers van Booking.com.  Amsterdammers worden als vriendelijk en behulpzaam gezien.

Dublin, Ierland
In Dublin is een ‘pint of Guinness’ dé grote socializer om de locals goed te leren kennen. Je kunt in meer dan 700 pubs een praatje met ze maken en alles te weten komen over de stad, tenminste als je hen ook een biertje aanbiedt… De hoofdstad van Ierland heeft een rijke cultuur op het gebied van volksmuziek, lekker eten en… vriendelijke locals.

Bangkok, Thailand
In de Thaise hoofdstad Bangkok zie je om de meter niet alleen een tempel, maar ook minstens een aanstekelijke glimlach. Hier wonen misschien wel de vriendelijkste mensen ter wereld en dat maakt het tot een bestemming die een bezoek meer dan waard is. Als je graag kennis maakt met de locals, mis dan de weekendmarkt van Chatuchak niet. Het is een van de grootste ter wereld, en trekt meer dan 200.000 bezoekers per dag!

Barcelona, Spanje
De kosmopolitische hoofdstad van Catalonië in Spanje scoort hoog onder reizigers van Booking.com erg bekend om zijn vriendelijke locals, en was de meest bezochte bestemming van dit land in 2016 door internationale vakantiegangers. Hier is het klimaat fantastisch, er is een levendige strandcultuur en de stad barst van de monumenten van Gaudì. Kortom: deze mooie bestemming is een caleidoscoop van smaak en kleur.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten