We kunnen weer op vakantie naar Denemarken, Letland en Zweden

Inhoudsopgave

Op donderdag 1 juli wordt het reisadvies geel voor Denemarken, Letland en Zweden, maar ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in België en de Griekse hoofdstad Athene. Vakantiereizen naar deze bestemmingen worden niet langer ontraden. Maar let op: er kunnen nog wel reisbeperkingen of andere maatregelen gelden. Lees daarom het hele reisadvies en ga niet af op alleen de kleurcode.

Oranje Spanje

Het oranje reisadvies voor het vasteland van Spanje verandert niet: alleen noodzakelijke reizen. De coronacijfers zijn daar nog niet goed genoeg. Daarbij is niet alleen het aantal besmettingen van belang, maar ook het percentage van de tests dat positief is en het aantal reizigers dat corona uit Spanje meeneemt naar Nederland. Ook de regio Groot-Lissabon in Portugal heeft een oranje reisadvies. Voor de rest van Portugal geldt kleurcode geel; deze situatie wordt nauwlettend gemonitord door het RIVM.

Digitaal Corona Certificaat

Vanaf 1 juli wordt binnen Europa het Digitaal Corona Certificaat ingevoerd. Het certificaat bewijst of je gevaccineerd bent, een negatief testresultaat heeft of hersteld bent van corona. Maar let op, landen kunnen ook nog steeds andere inreisregels instellen. De Ministeries van Buitenlandse Zaken en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stellen de reisadviezen voor EU-landen vast op basis van het wekelijkse RIVM-advies. De incidentie is een van de factoren die het RIVM meeweegt: het aantal besmettingen per 100.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen. Het kabinet laat per 1 juli de drempelwaarden voor de incidentie aansluiten op de waarden die zijn overeengekomen binnen de EU. Op dit moment is een gebied oranje als de incidentie boven de 150 per 100.000 inwoners per 14 dagen ligt. Vanaf 1 juli wordt deze drempelwaarde verhoogd naar 200. De nieuwe drempelwaarde is meegewogen in het RIVM-advies van deze week. Het RIVM kijkt naast de incidentie ook naar andere factoren.

Denemarken Zweden

Denemarken

Er zijn dit jaar veel hoogtepunten te vinden in Denemarken. Van de opening van het nieuwe H.C. Andersen museum tot aan de viering van het 100-jarig bestaan van de Deense hotdog stand. Aan de oostkust van Jutland in de regio Kystlandet opent in 2021 het eerste hoogtepunt, namelijk de fietsroute Fjordmino. De cirkelvormige route is 52 km lang en is gelegen aan Horsens Fjord. Onderweg kom je bossen, weilanden, gezellige dorpjes en stranden tegen die je terugvoeren naar het stadje Horsens. Een van de hoogtepunten op de route zijn de twee kleine eilandjes Alrø en Hjarnø, die in het zomerseizoen van mei tot september per fietsferry kunnen worden bereikt. Meer inspiratie kan je hier vinden.

Letland

Letland behoort tot de Baltische staten en wordt steeds populairder onder de toeristen. Dat is niet zo gek als je kijkt naar wat het land te bieden heeft. Je vindt er prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen, een sfeervolle hoofdstad en daarnaast heb je talloze kastelen die je kunt bezoeken. Riga is de hoofdstad van Letland waar veel toeristen heen gaan voor een stedentrip. De stad is sfeervol en is volgebouwd met historische architectuur. Vooral in het oude centrum staan prachtige gebouwen en kleine straatjes. Het is dan ook fantastisch om hier uren doorheen te slenteren terwijl je zoekt naar monumentale gebouwen. Achter het centraal station vind je de enorme centrale markt, waar je allerlei lekkere dingen kunt kopen. Tip: vergeet de Dom van Riga niet te bezoeken. Deze indrukwekkende kathedraal is prachtig en kun je van binnen bekijken.

Riga

Zweden

Zweden presenteert een lijst van de 15 meest unieke ervaringen en accommodaties om de natuur in het land van heel dichtbij te beleven. Waar social distancing in ons eigen land niet altijd makkelijk is, is dat in Zweden heel anders. Zweden heeft ruimte. Ruimte om de unieke natuur te beleven, ruimte om met elkaar te zijn, ruimte om voldoende afstand te houden. Wetenschappelijk onderzoek toont het al aan: onze gezondheid profiteert op veel vlakken van tijd doorbrengen in de natuur. Verblijf op je eigen privé-eiland op een meer in Värmland, ga off-the-grid op Gotland zonder wifi, elektriciteit en stromend water of slaap in een design-boomhut onder het noorderlicht in het arctische landschap van Noord-Zweden.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten