Dingen die je kunt verwachten wanneer je gaat eten in Portugal

Inhoudsopgave

Dat Portugal tot één van de populaire vakantiebestemmingen hoort van Europa, dat weten we inmiddels. Maar wat kun je nou allemaal verwachten als je wilt gaan genieten van alle lekkere specialiteiten die dit land aanbiedt? Voyago heeft dit speciaal voor jou allemaal uitgezocht. Van wat je nou écht niet moet missen tot aan wat je kunt verwachten qua prijzen. Hieronder hebben we alles voor jou op een rijtje gezet.

De stad waar je het lekkerst kunt eten

Als je op vakantie naar Portugal gaat, mag een bezoek aan Lagos niet ontbreken. In Lagos kan je dan ook bijna overal terecht voor de heerlijkste gerechten. Hieronder hebben wij een klein lijstje gemaakt waar je heen kunt gaan voor een lekker etentje in Lagos.

  • Restaurant Mar
  • O Camile Restaurant
  • Avenida 
  • Barbosa
  • O Mexilhao 

Specialiteiten van Portugal

De Portugese keuken staat bekend om de vele simpele gerechten met vis, vlees en soepen. Ook bevatten al deze gerechten heerlijke kruiden. Maar wat eten ze nou precies in Portugal? We beginnen natuurlijk als eerst met het ontbijt. Portugezen zijn erg dol op koffie en beginnen daar dan ook hun dag mee. Naast de koffie nemen ze vaak ‘pasteis de belém of pastel de nata’, dit zijn bekende zoete cakejes. Deze kun je kopen bij een van de vele Pastelarias. Bij deze Pastelarias kun je naast de bekende zoete cakejes ook andere broodjes en snacks kopen, zoals een croissantje of geroosterd brood ook wel bekend als ‘ Torrada’. 

Tijdens de lunchtijd eten de meeste Portugezen heel uitgebreid. Dit is voor Portugezen de belangrijkste maaltijd van de dag. Je krijgt bij de lunch dan ook een compleet menu met als eerst soep geserveerd met een stuk brood. Na de soep kun je één van de gerechten nemen die je ook bij het diner kunt krijgen. Alle gerechten worden geserveerd met rijst of aardappelen en een salade.

Een van de bekende gerechten die je geproefd moet hebben tijdens je bezoek aan Portugal is het nationale visgerecht ‘Bacalhau’. De Portugezen bereiden dit op 365 manieren, zodat ze het hele jaar door het visgerecht op een andere manier kunnen eten. Ook het gerecht Cataplana de marisco mag niet ontbreken op jouw lijstje. Dit is een stoofgerecht gevuld met kruiden, groenten, wijn en allerlei soorten vis of je kunt ook kiezen voor een combinatie met vlees. Toch liever alleen iets met vlees of kip? Naast de vele visgerechten kun je hier ook zeker genoeg gerechten van vinden. De bekende kip piri piri wordt in Portugal vers gemaakt en veel gegeten als lunch. Zo wordt het gerecht Carne de porco á Alentejana ook veel gegeten in Portugal. Dit gerecht is gemaakt van varkensvlees met schaaldieren en paprika.

Combineer al deze heerlijke gerechten met een lekker glaasje wijn! 

Hoe laat eten ze in Portugal?

Naast dat er ‘s ochtends vroeg wordt opgestaan met een kop koffie of espresso, kent Portugal verschillende tijden om een hapje te gaan eten. Hieronder een overzicht wat je kunt verwachten van de tijden dat de Portugezen gaan eten:

  • Tussen 13.00 en 15.00 uur wordt er uitgebreid geluncht
  • Rond 17.00 uur nemen de Portugezen een lanche. Dit is een tussendoortje wat bestaat uit een toast met boter, een taartje of brood met olijven
  • De meeste restaurants gaan pas vanaf 19.00/20.00 uur open dus dit is dan ook de tijd dat de meeste Portugezen gaan dineren. De vele restaurants zijn dan ook tot middernacht open.

De meeste restaurants zijn op zondag- of maandagavond meestal gesloten, dus houd hier rekening mee tijdens je vakantie

Gemiddelde prijzen uiteten in Portugal

Zoals je misschien al weet is Portugal geen duur vakantieland. De kosten wat je moet uitgeven voor eten en drinken vallen dan ook erg mee. Wij hebben speciaal voor jou uitgezocht wat je kunt verwachten van de prijzen als je gaat eten in Portugal. 

Een kop koffie kun je vaak al krijgen voor maar 60 cent en de heerlijke zoete snacks zijn vaak verkrijgbaar voor 1 of 2 euro. Voor zo’n 10 euro per persoon kun je bij heel veel restaurants al een complete uitgebreide lunch krijgen. Aansluitend hoef je ook niet te verwachten dat het diner duur zal zijn. Voor 15 euro per persoon kun je al dineren inclusief drinken.

Bom apetite!

Kun je niet wachten om al deze heerlijke gerechten te proeven? Boek dan nu jouw vakantie naar Portugal op onze website en ontdek de Portugese keuken! 

Zelf heerlijke Portugese gerechten proeven?

Boek nu jouw vakantie naar Portugal!

Lindsay Margarita

Lindsay Margarita

Hi! Ik ben Lindsay en ik loop momenteel stage bij Voyago. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te reizen en ik kijk er erg naar uit om meer nieuwe plekken te ontdekken. Mijn favoriete vakantiebestemmingen zijn dan ook de tropische eilanden Sint Maarten en Bonaire.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten