Top 5: wat je niet mag missen op Aruba

Top 5: wat je niet mag missen op Aruba

Inhoudsopgave

Aruba is een heerlijke zonbestemming die hoe dan ook voor een bijzondere ervaring staat. De meest fotogenieke stranden ter wereld, een kleurrijke onderwaterwereld en natuur waar je stil van wordt. Voyago verzamelde de hoogtepunten van het eiland voor je.

1. Een safari door Arikok National Park maken. Ook wat de natuur betreft valt er een heleboel te beleven op Aruba. Arikok National Park beslaat 20 procent van het eiland. Er zijn talloze dieren en plantensoorten te vinden, die worden verzorgd en beschermd dankzij de opbrengst van de entreeprijs van het park. Een dag in dit park is een avontuur om nooit te vergeten.

2. Snorkelen en duiken met de catamaran bij Boca Catalina. Dit is een van de minder bekende en kleine stranden van Aruba. Snorkelen is hier heel populair vanwege het rustige en kristalheldere water. Er zwemmen een heleboel tropische vissen en andere zeedieren. Ook een goed teken: dit strand is net zo geliefd onder toeristen als de lokale bevolking.

3. Het Antilla scheepswrak bekijken, een gezonken Duitse U-boot uit de Tweede Wereldoorlog. Dit is Aruba’s beroemdste scheepswrak en het grootste scheepswrak van het Caribische gebied. Verschillende duikcentra op Aruba bieden duiklessen en cursussen aan. Ook zijn er speciale duikarrangementen beschikbaar.

4. Wandelen over Eagle Beach, het op twee na mooiste strand ter wereld in de Travellers’ Choice 2017 van Trip Advisor. Een foto van dit betoverende strand mag niet op je camera ontbreken, velen gingen je voor! Het strand wordt door de reissite omschreven als ‘afgezonderd, rust, sereen en geweldig’. Zoek verkoeling tijdens de warmste uren op de dag onder een van de iconische Divi bomen.

5. Eten bij Papiamento is een echte aanrader. De Koninklijke familie schoof hier al eens aan en dat is niet zo gek, want in dit familierestaurant heerst een unieke sfeer. Omgeven door een weelderige tuin, gedecoreerd met feestelijke lichtjes geniet je hier van heerlijk op Aruba geïnspireerde gerechten en de keuze uit 200 wijnmerken.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten