Dit zijn de 14 ‘veilige landen’ volgens de Europese Unie

Dit zijn de 14 ‘veilige landen’ volgens de Europese Unie

Inhoudsopgave

De lidstaten van de Europese Unie zijn het eens geworden over een lijst van zogeheten veilige landen. Op de lijst staan momenteel 14 veilige landen, waarvan de inwoners vanaf 1 juli het Schengengebied weer in mogen reizen.

Ook EU-burgers kunnen dan weer naar die veilige landen buiten de Unie toe. De VS en Turkije zijn de grote afwezigen op de lijst vanwege het relatief hoge aantal coronabesmettingen. Dat melden onder andere de NOS en NU.nl.

Het gaat om 14 landen: Algerije, Australië, Canada, Georgië, Japan, Montenegro, Marokko, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Servië, Thailand, Tunesië, Uruguay en Zuid-Korea. De gezondheidssituatie wat betreft het coronavirus was hier op 15 juni vergelijkbaar of beter dan gemiddeld in de EU. Ook China staat op de lijst, maar van dat land is het nog niet duidelijk of het reizigers uit de EU wil toelaten.

De volgende update van de lijst met veilige landen is in principe over 14 dagen.

De corona crisis houdt de Nederlandse reiswereld in haar greep. Het overzicht met veilige landen wordt bijna dagelijks bijgewerkt. Reisbedrijven en reisagenten werken de klok rond voor haar klanten. Er zijn tevens veel vouchers uitgedeeld aan reizigers, met het idee om later alsnog te gaan reizen. Deze vouchers zijn essentieel voor het voortbestaan van de reisbranche. En, de vouchers blijven geld waard! Voor meer informatie: www.sgr.nl.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten