Dodental door noodweer in Italië loopt op

Dodental door noodweer in Italië loopt op

Inhoudsopgave

Het aanhoudende noodweer heeft in Italië inmiddels zeker acht mensen het leven gekost. Alle havens aan de Ligurische kust zijn wegens de orkaanwinden gesloten, evenals de luchthaven van Genua.

Dinsdag is een vrouw omgekomen in Dimaro en afgelopen nacht kwam een vrijwillige brandweerman om het leven in de provincie Südtirol, zo meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Maandag kwamen al vijf mensen om het leven door het noodweer.

Ook wordt er nog een persoon vermist en raakten tientallen mensen gewond door de storm. Meer dan vijfduizend brandweermannen zijn ingezet vanwege het noodweer. De bevolking is geadviseerd binnen te blijven.

Eerder kwam Venetië al voor 75 procent onder water te staan. Door een combinatie van de harde wind en het hoge tij steeg het waterpeil op sommige plekken tot meer dan 1,50 meter boven zeeniveau.

Het populaire San Marco-plein is uit voorzorg gesloten voor het publiek. De politie bracht de laatste toeristen in veiligheid. Hetzelfde geldt voor de archeologische opgraving Pompeii. Bezoekers die er op dat moment waren, zijn geëvacueerd.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten