Dreiging bosbranden op de Balkan neemt af

Dreiging bosbranden op de Balkan neemt af

Inhoudsopgave

Het gevaar van de natuurbranden op de Balkan in Montenegro en Kroatië is afgenomen. De ergste branden in de buurt van Tivat en in Kroatië zijn volgens de hulpdiensten in Montenegro onder controle.

Ook op andere plaatsen in Montenegro woeden branden, maar die zijn niet bedreigend voor bewoond gebied. De brandweer krijgt hulp uit het buitenland. Oekraïne stuurde een blusvliegtuig. Vanuit Zwitserland, Bulgarije en Israël zijn helikopters onderweg.

Ook in Kroatië zijn de branden onder controle. Onder meer de stad Split wordt niet langer bedreigd. Het leger is ingezet om de resterende branden te blussen.

Maandag 17 juli kon je al op Voyago.nl lezen hoe de Balkan door bosbranden werd geteisterd.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten