Dubai: 5 activiteiten die je niet mag overslaan

Dubai: 5 activiteiten die je niet mag overslaan

Inhoudsopgave

Een bezoek aan Dubai.. Waar te beginnen? De stad Dubai heeft alles: mooie architectuur, heerlijk eten, avontuurlijke activiteiten en nog veel meer. Maar je moet wel weten waar je moet zijn. Deze top vijf must do’s maken een bezoek aan Dubai nóg onvergetelijker.

1. Koop een vliegend tapijt
Waan je in een compleet andere wereld in Souk Madinat Jumeirah. Dit kleine gebied heeft dezelfde architectuur en sfeer van Arabische markten, hierdoor lijkt de tijd bijna stil te staan. Op de markten kun je een selectie aan producten vinden uit het Midden-Oosten, zoals tapijten en andere typische souvenirtjes. Dwaal door de steegjes verlicht met gekleurde lampionnen, vaar over de azuurblauwe kanalen en geniet van het bruisende uitgaansleven.

2. Dubai’s mooiste park
Zabel Park is niet alleen een van Dubai’s grootste parken, het ligt ook nog eens heel centraal en heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld The Dubai Frame, deze enorme lijst geeft een prachtig uitzicht op het oude en het nieuwe deel van Dubai. Geniet van live muziek, verdwaal in de enorme Ripe Market voor souvenirtjes en fruit, en mis zeker niet de hoofdattractie, de Dubai Garden Glow. Dit verlichte themapark opent elke dag om vier uur ’s middags, maar is natuurlijk vooral mooi als de zon onder is. Veertig verlichte kunstwerken in verschillende thema’s zijn te aanschouwen door het hele park. Een echte must-visit!

3. Indoor Zuidpool
Wie zegt dat het altijd warm is in Dubai? Ontsnap de hitte en bezoek het Ski Dubai Snow Park. Ski of snowboard van de vier pistes die samen 22.500 vierkante meter bekleden, pak een bobslee of zipline naar beneden. Als dat nog niet genoeg is, onderscheidt dit resort zich van de anderen op een wel hele bijzondere manier. Vier keer per dag krijgen bezoekers de kans om een kolonie koningspinguïns van wel heel dichtbij te zien. Tijdens hun wandeling mag iedereen de dieren begroeten.

4. Privé-ervaring
Een goede optie om de drukke stranden te vermijden is de Island Beach Getaway. Een boot brengt je naar Dolphin Bay, een natuurlijk eiland met witte stranden en kristalhelder water. Snorkel zonder toeristische drukte in het ondiepe water, spot dolfijnen aan de horizon en geniet van het privé-eiland gevoel. Een fantastische activiteit voor de hele familie.

5. Brunch like a royal
Omdat in Dubai op donderdagavond het weekend al begint, bieden veel hotels en restaurants op vrijdag een all-you-can-eat-and-drink brunch aan voor een redelijke prijs. Verschillende ketens strijden voor de mooiste etalage met de beste gerechten. Vier het weekend met een geweldige keuken en uitgebreide bar, bijvoorbeeld bij het populaire Bubbalicious. Krijg eindelijk de mogelijkheid om al die typische, lokale gerechten in één middag te proeven.

Op zoek naar een vlucht? Emirates vliegt twee keer per dag tussen Amsterdam en Dubai en vanaf 1 december worden hier extra vluchten aan toegevoegd.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten