Dubbel aantal vertraagde vluchten begin 2017

Dubbel aantal vertraagde vluchten begin 2017

Inhoudsopgave

Slechte weersomstandigheden blijkt de voornaamste reden voor een flinke toename in vertraagde vluchten in het eerste kwartaal van 2017. Dit blijkt uit een onderzoek van schadevergoedingsbedrijf EUclaim.

Het aantal vertraagde of geannuleerde vluchten was zelfs tweemaal zo hoog, als in dezelfde periode vorig jaar, aldus EUclaim. In de maanden januari tot en met maart werden 1.685 vluchten gecanceld van en naar Nederlandse airports. Daarnaast waren er 976 verstoord met meer dan drie uur vertraging. Hierbij hebben reizigers recht op een schadevergoeding, tenzij er sprake is van onvoorziene omstandigheden, zoals slecht weer.

De datum 23 februari was opmerkelijk, waarbij een storm resulteerde in de annulering van ruim 450 vluchten van en naar Nederlandse luchthavens. Het onderzoek wijst uit dat twee derde van het aantal incidenten niet in aanmerking komt voor vergoeding, door buitengewone omstandigheden.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten