Duitsers mogen weer op vakantie

Duitsers mogen weer op vakantie

Inhoudsopgave

Onze oosterburen mogen binnenkort weer op vakantie naar de geliefde bestemmingen Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse versie van het RIVM, heeft Mallorca samen met andere populaire vakantieregio’s geschrapt van de lijst met risicogebieden, waardoor Duitsers weer op vakantie mogen.

Spanje & Portugal

Ook voor delen van het Spaanse vasteland is de reiswaarschuwing versoepeld, waaronder Castilië-La Mancha, Valencia, Extremadura, La Rioja en Murcia. De versoepeling wordt ook van kracht voor het binnenland van Portugal, maar geldt niet voor de Algarve, het eiland Madeira en de hoofdstad Lissabon. 

Nederlandse vakantiegangers

Het besluit om Mallorca te schrappen van de lijst met risicobestemmingen komt op een goed moment, want over twee weken hebben de meeste regio’s in Duitsland Paasvakantie. Voor Nederlandse reizigers is er helaas nog niks bekend over wanneer er weer gereisd kan worden. Nederlandse vakantiegangers snakken naar een stip op de horizon, die Duitsers en Engelse wel hebben gekregen.

Vakantiedrang

Onlangs is nog uit onderzoek gebleken dat Nederlanders staan te popelen om weer op vakantie te kunnen. Maar liefst 84% van de Nederlanders zegt op vakantie te willen ondanks eventuele coronamaatregelen. Iets meer dan gemiddeld (27%) zegt zijn vakantie in Nederland door te brengen, 31% kiest voor een autovakantiebestemming in Europa, 13% voor een Europese vliegbestemming en 8% kiest voor een vakantie buiten Europa. Jongeren steken hier met kop en schouders boven de anderen uit. Nog geen 1 op de 10 blijft in Nederland, kiest 1 op de 3 voor een Europese vliegbestemming en kiest 1 op de 10 voor een vakantie buiten Europa. Nederlandse vakantiegangers kunnen dan ook niet wachten om net als de Duitsers weer op vakantie te mogen.

Sta jij ook te popelen om weer op vakantie te gaan naar Mallorca, Ibiza of een andere droombestemming? Doe alvast inspiratie op voor je volgende reis.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten