Duitsland tien jaar populairste onder Nederlanders

Duitsland tien jaar populairste onder Nederlanders

Inhoudsopgave

Duitsland is voor de tiende keer het populairste vakantieland onder Nederlanders. De Nederlandse vakantieganger boekt er maar liefst 11,2 miljoen overnachtingen per jaar. Nederland is daarmee de belangrijkste markt voor de Duitse toerismesector.

Het Duits Bureau voor de Statistiek meldde onlangs dat Duitsland in 2016 opnieuw een recordaantal overnachtingen telde, voor het zevende jaar op rij. Het land telde in 2016 een totaalaantal van 447,3 miljoen overnachtingen van zowel binnen- als buitenlandse gasten. Dat is een plus van 3 procent ten opzichte van 2015.

Het aantal overnachtingen van buitenlanders doorbrak de magische grens van 80 miljoen. Om precies te zijn waren er vorig jaar 80,8 miljoen overnachtingen van buitenlanders. Dat is ruim 1 procent meer.

De ranglijst van buitenlandse markten wordt aangevoerd door Nederland, dat vorig jaar goed was voor 11,2 miljoen overnachtingen bij onze oosterburen. Op verre afstand volgt nummer 2 Zwitserland, met ‘slechts’ 6,4 miljoen nachten. Daarna volgen de VS (5,6 miljoen nachten), Groot-Brittannië (5,5 miljoen nachten), Italië (3,8 miljoen nachten) en Oostenrijk, dat goed is voor 3,7 miljoen overnachtingen in Duitsland.

Opmerkelijk is dat de eerste zes landen in de ranglijst goed zijn voor de helft van het inkomend toerisme in Duitsland. Het aantal overnachtingen van Nederlanders is sinds 2006 (toen 8,8 miljoen nachten werden geteld) met ruim een kwart gestegen. De exacte cijfers uit Nederland zijn nog niet bekend, maar tot en met november 2016 was de groei vanuit Nederland 1,6 procent.

Het succes van Duitsland als bestemming is vooral te danken aan de ‘super goede prijs-kwaliteitverhouding’, zegt Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau in Nederland. ‘Ondanks de sterk toegenomen vraag heeft de Duitse toerismesector zijn kwaliteit weten te behouden. Dat is onze kracht.’

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten