‘Duurdere ticket prijzen door drukte Schiphol’

Duurdere ticket prijzen door drukte Schiphol

Inhoudsopgave

Uit onderzoekscijfers van SEO Economisch Onderzoek met Cranfield University blijkt de kans groot dat ticket prijzen zullen stijgen naar aanleiding van het capaciteitstekort op Schiphol. Het onderzoeksbureau analyseerde het effect van capaciteitstekorten op Europese luchthavens. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Europese branchevereniging van luchthavenbedrijven ACI Europe.

Het onderzoek is gebaseerd op een analyse van meer dan 65.000 ticket prijzen van steden van en naar Europese luchthavens. Het resultaat laat zien dat schaarste in capaciteit op luchthavens gepaard gaat met een toenemende vliegticket prijs.

In 2014 betaalden passagiers in totaal al 2,1 miljard euro meer aan extra vliegtickets door krapte op Europese luchthavens, blijkt uit de onderzoekstudie.

Verwacht wordt, dat de reiskosten voor de consumenten zullen oplopen tot 6,3 miljard euro in 2035. Schiphol wilde niet reageren.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten