EasyJet ontwikkelt elektrisch passagiersvliegtuig

EasyJet ontwikkelt elektrisch passagiersvliegtuig

Inhoudsopgave

EasyJet en vliegtuigbouwer Wright Electric hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van een door een batterij aangedreven vliegtuig. Deze week hebben de twee bedrijven laten zien hoe het nieuwe elektrische toestel eruit komt te zien.

Wright Electric heeft het ambitieuze doel om elke korte afstandsvlucht binnen 20 jaar uit te voeren met een volledig elektrisch passagiersvliegtuig. Het bedrijf mikt op een vluchtbereik van 335 mijl of 542 kilometer wat in potentie 20 procent van de huidige easyJet-passagiers op hun bestemming kan brengen. Het elektrische vliegtuig van Wright Electric is speciaal ontworpen voor korte afstandsvluchten en sluit daarom perfect aan op het routenetwerk van easyJet, waarbij de gemiddelde duur van een vlucht ongeveer twee uur bedraagt.

Daarnaast vliegt easyJet op veel stedelijke routes zoals van Londen naar Amsterdam, van Londen naar Parijs of van Belfast naar Londen, deze routes kunnen worden gevlogen met een elektrisch vliegtuig – waarmee zowel de uitstoot als de geluidsoverlast verminderd kan worden. Een volledig elektrisch vliegtuig en elektrische grondvoertuigen zal ook voordelig zijn voor omwonenden, omdat geluidsuitstoot aanzienlijk wordt gereduceerd.

Carolyn McCall, CEO van easyJet, zegt:
‘Samen met Wright Electric delen we de ambitie voor een duurzame vliegtuigindustrie. Net als dat we dit in de auto-industrie hebben gezien, richt ook de vliegtuigindustrie zich op elektrische technologie om de impact op het milieu te beperken. We voorzien een toekomst zonder vliegtuigbrandstof en we zijn blij dat we daar deel van uit mogen maken. Het is niet meer de vraag óf we elektrisch aangedreven korte afstandsvluchten gaan maken, maar wanneer.’

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten