Eerste duikexpeditie naar de Titanic te boeken

De eerste duikexpedities naar het wrak van de Titanic voor de kust van Canada (Newfoundland) kunnen geboekt worden voor 2018.

Inhoudsopgave

De eerste duikexpedities naar het wrak van de Titanic voor de kust van Canada (Newfoundland) kunnen geboekt worden voor 2018. Duikers reiken hierbij naar een diepte van bijna 4.000 meter. Dit gebeurt per onderzeeër (type MIR 1 of 2). Dit type duikboot is gebouwd om te kunnen dalen tot een diepte van 6000 meter.

Door een raam van 18 centimeter dik is het wrak te aanschouwen. De afdaling duurt gemiddeld 11 a 12 uur en na 250 meter daling, zet de duik zich voort in het pikkedonker. Koplampen worden sporadisch aangezet om energie te besparen.

Organisaties Blue Marble Private, OceanGate en Bluefish bieden de expeditie aan. Bluefish start de trip met een diner op schiereiland St John’s. Reizigers varen de dag erop 660 kilometer naar de plek waar de Titanic ruim 100 jaar geleden zonk.

Maatschappij Bluefish biedt de duikervaring aan voor 59.680 dollar, omgerekend ruim 64.000 euro. Blue Marble Private biedt een 8-daagse expeditie aan voor 97.000 euro.
De Titanic voer in de nacht van 14 op 15 april 1912 tegen een ijsberg aan en zonk naar de bodem van de Atlantische Oceaan. Ruim 1500 passagiers vonden hierin de dood. Tijdens de expeditie, wordt voor de duik, een kleine herdenkingsdienst gehouden aan alle slachtoffers.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten