Eiffeltoren en het Louvre komende zaterdag dicht

Eiffeltoren en het Louvre komende zaterdag dicht

Inhoudsopgave

Wie dit weekend de Eiffeltoren en museum het Louvre in Parijs wil bezoeken, komt voor een dichte deur te staan. Deze beroemde attracties zijn zaterdag gesloten vanwege de aangekondigde acties van de ‘gele hesjes’.

In Frankrijk en vooral in de hoofdstad bereiden politie en winkeliers zich voor op nieuwe protesten. Voor zaterdag zijn nieuwe demonstraties aangekondigd. Zaterdag staan in heel Frankrijk 89.000 extra politieagenten paraat. Van hen worden er 8.000 ingezet in Parijs. De politie heeft winkels en restaurants aan de Champs-Élysées opgeroepen dicht te blijven. Ook de Eiffeltoren en het Louvre zijn die dag dicht vanwege de protesten.

Vorig weekend liepen demonstraties in Parijs volledig uit de hand. Auto’s werden in brand gestoken en winkels en restaurants werden geplunderd.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten