Eilandhoppen: vijf Griekse droomeilanden

Eilandhoppen: vijf Griekse droomeilanden

Inhoudsopgave

Eilandhoppen is populair in Azië of in het Caribisch gebied, maar heb je ooit aan Griekenland gedacht? Een avontuurlijke reis langs de vele Griekse eilanden, is de ideale manier om de veelzijdigheid van deze bestemming te ontdekken.

Fotogeniek Santorini

Wie aan Griekenland denkt, ziet meteen witte huisjes en kerkjes met blauwe koepels voor zich. Santorini wordt gekenmerkt door die gebouwen en haar indrukwekkende en afwisselende landschap. Dit eiland is misschien wel het meest gefotografeerde stukje Griekenland. Al jarenlang stijgt het aantal toeristen dat naar het Cycladen-eiland afreist. Het eiland en het dorp Oia staat dan ook op menig bucketlist. Met name de hoofdstad van het eiland, Fira, is immens populair. De kabelbaan die een hoogteverschil van 275 meter overbrugt, schenkt de toerist een onvergetelijk uitzicht. De stad ligt namelijk aan de rand van een zeer steile vulkaanrots.

Zonzeker Rhodos

Rhodos is het eiland met gemiddeld 3.075 zonuren per jaar. In juli schijnt de zon gemiddeld 12,5 uur per dag en is dus uitermate geschikt voor een zonvakantie. Rhodos is een eiland met een rijk verleden en die geschiedenis is nog duidelijk aanwezig. Rhodos-stad wordt gekenmerkt door de oude haven, vandaag de dag staan bij de ingang van de haven beelden van herten, een hinde en een bok.

Vroeger stond op die plaats het Colussus van Rhodos, een gigantisch beeld waar schepen onderdoor moesten varen om de haven te bereiken. Het beeld is een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. De haven van Rhodos-stad is tegenwoordig een belangrijke aanlegplaats voor cruiseschepen. Doordat het eiland ongeveer 300 zonzekere dagen heeft kan het eiland het hele jaar goed bezocht worden.

Fietseiland Kos

Vorige zomer kreeg Kos een harde klap toen het eiland werd getroffen door een aardbeving. Toch weerhoudt het toeristen er niet van om op vakantie te gaan naar dit ‘fietseiland’. Kos is een perfect eiland om eropuit te trekken met de fiets. Een groot deel van het eiland is vlak en de kusstrook is voorzien van een breed fietspad. Veel toeristen gebruiken dan ook de fiets om het eiland te ontdekken. Dat Kos een echt fietseiland is, blijkt ook uit het aantal fietsverhuurders op het eiland. De keuze is enorm en zowel de prijzen als de kwaliteit van de fietsen verschillen erg per verhuurder.

Daarom is het raadzaam om je van tevoren goed te oriënteren op een goede verhuurder. Je kunt ervoor kiezen om de traditionele fietsrouters te volgens of zelf eropuit te trekken. Tijdens de fietstocht kan men zowel de natuur als de stad ontdekken. De populairste stad op het eiland is de hoofdstad Kos-stad. Ook als je niet zoveel met fietsen hebt, heeft Kos-stad veel te bieden. De stad staat bekend om haar uitgaansleven, de Bar Street in het centrum heeft een flink aantal discotheken en barretjes en deze zijn erg populair.

Marble beach (Saliara beach) op Thassos, Griekenland

Actief op Thassos

In het noorden van Griekenland, vlakbij Bulgarije, ligt het eiland Thassos. Ongeveer 70 procent van het eiland is bedekt met dennenbomen die zelfs tot aan de stranden groeien. Over het hele eiland zijn traditionele dorpjes te vinden, maar ook de natuur met meren en watervallen spreekt boekdelen. De hoogste berg van het eiland (Ipsarion) bereikt een hoogte van 1.204 meter en biedt een fantastisch uitzicht.

Het eiland is volgens het verkeersbureau uitermate geschikt voor een alternatieve vakantie. Door het bergachtige landschap worden er jaarlijks veel wandeltochten georganiseerd. Daarnaast is paardrijden ook een populaire activiteit en kan het eiland ook ontdekt worden per 4×4 jeep. De chauffeurs vertellen je tijdens de rit van alles over het eiland.

 

Drukte en rust op Kreta

Het grootste eiland van Griekenland, Kreta, is de ideale bestemming om te kunnen genieten van de zon. Naast de vele mooie stranden zijn er bezienswaardigheden in de vorm van de steden Chersonissos, Malia en Chania. De meeste toeristische trekpleisters bevinden zich in het noorden van Kreta. Voor de toeristen die wat meer op zoek zijn naar rust tijdens hun vakantie biedt het zuiden een uitkomst.

Door de hoge bergen en steile rotsformaties zijn er in het zuiden van Kreta relatief veel minder stranden te vinden dan in het noorden. Dit maakt dat het zuiden een uitstekend alternatief is van de drukte van het noorden. Op het eiland zijn er ook leuke uitstapjes te doen. Zo is het bezoeken van de overblijfselen van de Minoïsche beschaving, die tussen 3000 en 1200 voor Christus op Kreta aanwezig waren, een must voor de cultuurliefhebbers.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten