Top 6 engste bestemmingen volgens Booking.com

Top 6 engste bestemmingen volgens Booking.com

Inhoudsopgave

De dagen worden steeds korter en het regenachtige herfstseizoen is in volle gang. Dat betekent dat Halloween binnenkort ook weer voor de deur staat. Kun je nou niet genoeg krijgen van spookverhalen en ben je op zoek naar een beetje spanning wanneer je op reis gaat? Booking.com heeft de engste bestemmingen voor je op een rijtje gezet. Dat wordt gegarandeerd griezelen!

1. Cluj-Napoca, Roemenië

Cluj-Napoca is de onofficiële hoofdstad van Transsylvanië en de perfecte locatie voor een bezoek aan een spookbos. Deze stad is met recht een van de engste bestemmingen te noemen. Hoia Baciu is een van de engste bosgebieden ter wereld en ligt op 30 minuten rijden van Cluj-Napoca. Er doen allerlei verhalen de ronde over spoken en geesten die in Hoia Baciu wonen, ook wordt er zo nu en dan ook melding gemaakt van buitenaardse activiteiten. De folklore, lokale legendes en mysterieuze energie die om het bos hangen, zijn genoeg om zelfs de meest stoïcijnse bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Tijdens een bezoek aan Roemenië mag een Dracula-ervaring niet ontbreken. Vervolg daarom je roadtrip naar Kasteel Bran, dat op vierenhalf uur rijden van Cluj-Napoca ligt. Dit statige kasteel op een klif was de inspiratiebron voor Bram Stokers boek Dracula en eeuwenlang een buitenverblijf van de Roemeense koninklijke familie. Verblijf in het appartement Magna Suite in Cluj-Napoca: de perfecte uitvalsbasis voor je Transsylvanische avonturen.

2. Pluckley, Verenigd Koninkrijk

Volgens het Guiness Book of Records is Pluckley in Kent het meest behekste dorp van Groot-Brittannië. Het ligt relatief dichtbij Londen (89 km) en is een geweldige locatie voor een dagtocht of een langer verblijf. Als je durft tenminste! Wees alert op paranormale activiteiten want het dorp staat bekend om zijn 12 spoken. Hoewel de griezelige reputatie één van de redenen is voor de bekendheid van het dorp, staat het tegenstrijdig genoeg ook bekend om zijn pittoreske omgeving en knusse dorpsgevoel. Check in bij het charmante The Pluckley Pad B&B, wel even checken dat er zich geen spoken in je kamer ophouden voordat je gaat slapen!

Actun Tunichil Mukna in Cayo, Belize.
Actun Tunichil Mukna in Cayo, Belize.

3. Cayo, Belize

Voor een bezoek aan een enge grot moet je in Belize zijn. De grot Actun Tunichil Muknal, ook wel ATM genoemd, wordt door velen bestempeld als een van de heiligste grotten ter wereld. De locatie is dan ook echt bijzonder en tevens zeer mystiek. De grot ligt in de regio Cayo en is een archeologische vindplaats uit de tijd van de Maya’s met diverse skeletten. Menselijke offers waren heel gewoon bij de Maya’s. Het verhaal van de Kristallen Maagd zal je niet in de koude kleren gaan zitten. Deze jonge vrouw werd geofferd aan de Mayagoden, maar door de eeuwen heen is haar skelet verkalkt. Het glinsterende effect jaagt iedereen schrik aan. Wees gewaarschuwd: het ligt diep in het regenwoud en is niet gemakkelijk te bereiken. Vanaf het Tapir Mountain Nature Reserve is het met een bevoegde gids ruim een uur lopen door ondiepe rivieren en de jungle. Maar dat is nog niet alles, want vervolgens moet je een kilometer zwemmen voordat je bij de grot bent. Het eco-resort The Hidden Valley Inn and Reserve ligt met de auto op een veilige afstand van anderhalf uur van het Tapir Mountain Nature Reserve (waar de grot zich bevindt).

4. Tonopah, VS

Voor horrorfans heeft Tonopah in Nevada van alles te bieden. De nachthemel is hier een van de donkerste van de VS, wat de locatie ideaal maakt voor sterrenkijken. Doe dit bijvoorbeeld vanaf de beruchte lokale begraafplaats waar het schijnt te spoken. Zin in een avondwandeling op een van de engste bestemmingen? Bezoek dan de spookstad Rhyolite Ghost Town dat op anderhalf uur rijden van Tonopah ligt. Het stadje bestond slechts 12 jaar: van 1904 tot 1916. Het ging Rhyolite aanvankelijk voor de wind tijdens de Gold Rush, maar na een nationale recessie werd de mijn in 1911 gesloten en dat betekende uiteindelijk het einde van de plaats. Je kunt op deze uitgestorven plek tussen de sinistere en verlaten gebouwen wandelen, zoals het oude treinstation, de bank en de plaatselijke winkel. Als je in Tonopah wilt overnachten, doe dat dan in de ‘Lady in Red’-suite van The Mizpah Hotel. Het schijnt er te spoken en de inrichting is heerlijk horror chic met diverse tinten rood. Perfect voor een Halloweenreis, met recht een van de engste bestemmingen.

Lawang Sewu in Midden-Java, Indonesië.
Photo by kilarov zaneit

5. Midden-Java, Indonesië

In het Administratiegebouw van de Nederlands-Indische Spoorweg Maatschappij, ook bekend als ‘Lawang Sewu’ wat duizend deuren betekent, is de stille kracht alom aanwezig. Het complex, in Nieuwe Indische Bouwstijl, werd gebouwd in 1904 in Semarang, Midden-Java. De locals denken dat het er spookt en veel bezoekers hebben geesten gezien. Mogelijk zijn dat gevangenen die in de kelder zijn geëxecuteerd toen Lawang Sewu door de Japanners als gevangenis werd gebruikt. Op 30 minuten rijden van Lawang Sewu ligt Desa Wisata Lembah Kalipancur, een interessant dorp dat graag verkend wordt door nieuwsgierige reizigers. Een van de hoogtepunten in dat dorp is een verlaten vliegtuig. Aan de ene kant een verontrustend beeld, maar toch ook fascinerend. Ga voor een verblijf in Semarang naar het Rooms Inc Hotel Pemuda op een steenworp afstand van Lawang Sewu.

6. Cartago, Costa Rica

Je zou Costa Rica, bekend om zijn rijke en veelzijdige ecosysteem, niet gelijk associëren met spoken en geesten. Maar in Cartago, dat op 45 minuten rijden van de hoofdstad San Jose ligt, vind je een aantal fascinerende griezelplekken, waaronder een verlaten ziekenhuis onopvallend verscholen tussen het groene platteland. Ziekenhuis El Sanatorio Duran werd gebouwd in 1915 om tuberculosepatiënten te behandelen, maar is sinds 1963 niet meer in gebruik. Als je je graag de stuipen op het lijf laat jagen, dan is dit de juiste plek. Velen zeggen huilende en jammerende jonge kinderen te hebben gezien en gehoord. Oftewel, zeker een van de engste bestemmingen! Het ziekenhuis heeft onlangs de deuren geopend voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de macabere geschiedenis van de plek. Toegang kost maar €2 waarnaar je geheel op eigen risico het terrein mag verkennen. Een grote en comfortabele uitvalsbasis voor je avonturen in Cartago is het Grandpas Hotel, op slechts 15 minuten rijden van El Sanatorio Duran.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten