Ervaar Filipijnse sferen bij je thuis

Ervaar Filipijnse sferen bij je thuis

Inhoudsopgave

Philippines Department of Tourism brengt de Filipijnse vibes bij je thuis, met creatieve ‘More Fun in the Philippines’-momentjes. Van recepten voor Filipijnse specialiteiten tot muziek en traditionele dans. Waan jezelf even op de eilandengroep!

De Filipijnse keuken is bijzonder gevarieerd, licht en overheerlijk. Door eeuwen van kolonisatie combineert de Filipijnse keuken een multiculturele potpourri van verschillende invloeden en op basis hiervan is er een culinaire beweging ontstaan die op alle 7.641 eilanden voelbaar is. Van slowfood gemeenschappen tot een bekroonde keuken voor iedereen. En van gerechten geïnspireerd door kinderliedjes tot eten met je voeten in een waterval. Haal de geur en smaak van de Filipijnen in huis en maak zelf ‘Chicken Adobo’ of ‘kwek-kwek balletjes’. Meer inspiratie over typisch Filipijnse specialiteiten vind je hier.

Muziek

De Filipino’s zijn gek op dansen en muziek. Hier zie je veel invloeden van buitenaf waar met name de Spanjaarden en Taiwanezen een belangrijke stempel hebben gedrukt. Naast instrumenten als de galang, panfluit, citers gemaakt van bamboe en de ‘kutiyapi’ (een soort dunne, langwerpige gitaar) val met name de ‘kalaleng’ op, een bamboe neusfluit. Eén van de beroemdste artiesten van de Filipijnen is Freddie Aguilar. Hij heeft in 1980 wereldwijd een hit gescoord met Anak (Filipijns voor kind). Het zegt je zo wellicht niets, maar luister maar eens… Zeker dat je het eens gehoord hebt!

Dansen

En al die muziek nodig natuurlijk uit om te dansen! Eén van de oudste dansen op de Filipijnen is de Tinikling. Dit lijkt een beetje op het elastieken zoals vroeger op school gedaan werd, maar dan met twee lange bamboestokken. Maar met een beetje creativiteit en twee pvc-buizen of twee bezemstelen kom je ook al een heel eind. Kijk hier maar eens hoe vrolijk het eruit ziet. Dus… hup, beentjes van de vloer & have fun!

Hotels op de Filipijnen
Vliegtickets naar de Filipijnen

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten