De extremen van de Verenigde Arabische Emiraten

De extremen van de Arabische Emiraten

Inhoudsopgave

De Verenigde Arabische Emiraten staan bekend om hun pracht en praal. De hoogste wolkenkrabber, het grootste winkelcentrum en het duurste Formule 1-circuit zijn een aantal voorbeelden hiervan. Dat wil je toch met je eigen ogen zien.

In Dubai houden ze wel van een wereldrecord, zoals die van de Burj Khalifa. Dit is met 828 meter de hoogste toren ter wereld. De toren werd op 4 januari 2010 officieel geopend en pas op dat moment werd de hoogte van de toren onthuld. Het mooiste uitzicht heeft de bezoeker ongeveer een half uur voor zonsondergang. Omdat dit een populair tijdstip is, is het aan te raden om van tevoren te reserveren. Om in de hoogte te blijven: het JW Marriott Marquis Hotel Dubai is het hoogste hotel ter wereld. Het vijfsterrenhotel beschikt over meer dan 1.600 hotelkamers en suites, een spa, een fitnesscentrum, evenementenlocaties en een buitenzwembad op de zevende verdieping.

Opmerkelijk
Een wereldberoemd zevensterrenhotel is Burj Al Arab, dit plaatje ligt in de zee aan het populaire Jumeirah beach. Zowel overdag als ’s avonds, als Burj Al Arab is verlicht, valt het op door haar opvallende architectuur. Een kijkje nemen in dit opzienbarende hotel is dan ook meer dan aan te raden. De lobby is onder meer verfraaid met 24-karaats bladgoud. Nog zo’n opmerkelijk project is Palm Jumeirah. Dit is een kunstmatig schiereiland in de vorm van een palmboom. Op dit moment wordt er in Dubai hard gewerkt om nog eens twee van deze opgespoten eilanden te creëren.

Duur, duurder, duurst
Abu Dhabi is de grootste van de zeven emiraten en beslaat maar liefst 86% van het totaaloppervlak. Wie van mooie auto’s of racewagens houdt, zit hier goed. Op Yas Island ligt het duurste Formule1-circuit ter wereld. De meeste kosten zijn gaan zitten in de bouw van het Yas Viceroy Hotel, het enige hotel dat deels over het circuit is gebouwd. Een andere must do voor liefhebbers van sportauto’s is het Ferrari World Abu Dhabi. Dit themapark is geheel gewijd aan, de naam zegt het al, het automerk Ferrari. En als laatste kan de bezoeker naar het Emirates National Auto Museum. De collectie van het museum bestaat uit de privécollectie van Sjeik Hamad Al Nahyan en bevat zo’n 200 auto’s. De meeste hiervan stammen uit de tweede helft van de twintigste eeuw.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten