7x feestelijke herfstbreaks in India

7x wervelende herfstbreaks in India

Inhoudsopgave

Bontgekleurde bossen, betoverende meren en bijzondere festivals. De herfst is een feest voor het oog in India en hét seizoen om eropuit te trekken in de natuur. Daarom negen wervelende herfstbreaks naar het kleurrijke land van de heilige steden.

1. Kullu Dussehra festival in Himachal Pradesh
Met Dashera, regionaal ook wel Dussehra genoemd, wordt de overwinning van het goede over het kwaad door heel India gevierd. Een van de grootste vieringen is die in de majestueuze Kullu Valley bij Himachal Pradesh in Noord-India, vanaf 30 september, 10 dagen lang. Reserveer naast het zien van de rituelen tijd voor het internationaal Folkfestival dat in oktober op de agenda staat. De kleurrijke herfstnatuur zie je vanaf een raft op de rivier de Beas of met een georganiseerde trekking door de bergen, beginnend in Manali.

2. Peanut Festival en het Cubbon Park in Bangalore
Vanaf 29 oktober vliegt Jet Airways dagelijks vanaf Amsterdam naar Bangalore. Als je dan toch naar deze IT- en tuinenstad reist, doe het dan in november wanneer Kadalekei Parishe of het Peanut Festival plaatsvindt. Honderden boeren offeren dan de eerste pindaopbrengst aan Dodda Basavana in de Nandi of Bull Temple op de laatste maandag van de Hindoemaand Kartik, 28 november op onze kalender. De pinda’s die na het ritueel overblijven worden verkocht, in gedopte, gezouten en geroosterde vorm. Ook niet missen: shoppen op de chaotische Brigade Road, relaxen in het groene Cubbon Park en de natuur zien bij de Nandi Hills 60 km buiten de stad.

3. Zeldzame vogels spotten in Bharatpur
November is de maand bij uitstek om vogels te kijken in Bharatpur en dan met name in het Nationaal Park Keoladeo. In dit park leven zo’n 230 vogelsoorten waarvan een aantal heel zeldzame zoals de Siberische kraanvogel. Andere vogels die je er spot zijn onder meer pelikanen, kwikstaarten, ganzen en piepers die er neerstrijken om te overwinteren. Het park is al wandelend, fietsend, per fiets-riksja of tonga (paard en wagen) te doorkruisen. Dichtstbijzijnde steden zijn Delhi en Jaipur.

4. Lodhi Gardens en het Diwali festival in Delhi
In India heet de herfst ook wel post-moesson. Het maakt dat de parken in Delhi groen zijn en de temperaturen met 20 tot 30 graden C aangenaam. Maak herfstwandelingen door de Lodhi Gardens en het Asola Bhatti wildlife sanctuary in het zuiden van de stad en zie de toren Qutb Minar, werelderfgoed. Ben je er rond 19 oktober 2017, pak dan het Diwali Festival mee. Tijdens dit mystieke lichtfestival zijn alle huizen verlicht door honderdduizenden brandende diyas, kleine olielampen.

Op straat tijdens het Diwali festival. Diwali (Festival of Lights) is een oud Hindoe festival dat elk jaar in India wordt gevierd.

5. Viering Guru Nanak Jayanti bij Gouden Tempel in Amritsar
Geen beter moment om de tempel Harmandir Sahib, voorheen bekend als de Gouden Tempel, in Amritsar te bezoeken dan tijdens Guru Nanak Jayanti op 4 november 2017. Op die dag (datum is ieder jaar anders) vieren de Sikh de geboorte van de eerste Sikh-goeroe, Guru Nanak. Een spirituele dag vol tradities, kleur en licht tegen de achtergrond van een van de wonderen van India aan het heilige Sarovar meer.

6. Herfsthike bij Har Ki Doon-vallei in de Himalaya
Strakblauwe luchten en het verkleurende landschap maken een herfsthike in de Himalaya tot een bijzondere belevenis. Beginnende bergwandelaars kiezen vaak voor de 67 km lange Har ki Doon-trekking door de weelderige vallei Har Ki Doon aan de voet van de 3556 meter hoge top van de Fateh Parvat. Het is de enige vallei van waaruit je de pieken van de Swargarohini (6252 meter), Bandarpoonch (6316 meter) en de Kalanag (6387 meter) samen kunt zien. Het 7-daagse georganiseerde avontuur start en eindigt in Sankri.

7. Chennai Music Festival en tempels in Chennai
In het staartje van de herfst start dit populaire muziek- en dansfestival. Van 15 december tot en met 9 januari 2018 staan meer dan 1000 optredens geprogrammeerd in hectische metropool Chennai. Met voornamelijk traditionele Zuid-Indiase Carnatische klassieke muziek en dans. Combineer het met bezienswaardigheden in Chennai zoals George Town en Fort St George, de Kapaleeshwarar tempel, botanische tuin Semmozhi Poonga en het langste strand van India, Marina Beach.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten