Feesten als een local op Aruba

Feesten als een local op Aruba

Inhoudsopgave

Aruba staat niet alleen bekend om zijn prachtige stranden, maar ook om de ontspannen sfeer die er heerst. Arubanen houden namelijk wel van een feestje en dat wil je natuurlijk niet missen als je naar dit Caribische eiland reist. Dans tot in de late uurtjes en eenmaal uitgefeest, kun je op het strand terecht om lekker tot rust te komen.

Arubanen zijn bijvoorbeeld veelal te vinden in een van de plaatselijke rumshops voor een hapje en een drankje. De bewoners van het One Happy Island nemen alle tijd voor activiteiten die zij uitvoeren en genieten zichtbaar van de vrolijke klanken van de Soca.

Het voorjaar staat in het teken van het carnaval. Iedereen moét carnaval à la Aruba op zijn of haar bucketlist hebben staan. Jong en oud dost zich uit in de meest prachtige kleding en gaat met veel toeters en bellen de straat op. Het hoogtepunt van het kleurrijke carnaval in Aruba is de Grand Carnaval Parade van Oranjestad, die altijd wordt gehouden op de zondag voor Aswoensdag.

Een andere aanrader is het Aruba Soul Beach Music Festival, dat eind mei haar zeventiende editie beleefde. Dit meerdaagse evenement biedt bezoekers strandfeesten, concerten, comedy optredens en clubfeesten met werelds bekendste Soul en R&B-artiesten. Het Caribbean Sea Jazz Festival is een internationaal muziekfestival met een echt Caribisch tintje, dat dit jaar op 15 en 16 september wordt gehouden. In 2007 beleefde Aruba het eerste Caribbean Sea Jazz Festival. In enkele jaren is dit jazzfestival op Aruba uitgegroeid tot het grootste muziekevenement van het eiland.

Het eiland kent brede paradijselijke stranden met transparant blauwe brandingen. Strandliefhebbers kunnen heerlijk ontspannen op een van de comfortabele loungestoelen en met verfrissende duik in de zee of ze kunnen zich urenlang vermaken met de vele mogelijkheden aan watersportactiviteiten, zoals snorkelen, duiken, kite- en windsurfen, waterskiën en parasailing.

De hotels op Aruba zijn hoofdzakelijk te vinden in twee gebieden. De meest populaire kuststrook Palm Beach, staat bekend om haar hoogbouw hotels, terwijl Eagle Beach wordt gekenmerkt door laagbouw. Beide toeristische plekken liggen in het noordwesten van Aruba, ook wel het toeristisch epicentrum genoemd. Dit deel van het eiland, samen met het zuidwesten, telt veel van de kenmerkende witte zandstranden met relatief rustige azuurblauwe wateren, die men zich voorstelt tijdens het wegdromen over Caribische oorden.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten