De 7 natuurwonderen van de Filipijnen

De 7 natuurwonderen van de Filipijnen

Inhoudsopgave

Een expeditie op de Sabang, de langste bevaarbare ondergrondse rivier op aarde of een boottocht naar de Taalvulkaan, de kleinste vuurberg ter wereld – de Filipijnen betoveren met hun natuurwonderen.

Het roze strand van Great Santa Cruz Island en de 1.776 Chocoladeheuvels, die zich in het droge seizoen tonen in een rijke chocoladebruine kleur. Duikers ontmoeten barracuda’s of manta’s in de Tubbataha-riffen, terwijl ontdekkingsreizigers hun weg zoeken langs de 2.000 jaar oude rijstterrassen van Banaue of de vijf miljoen jaar oude rotsformaties op Biri Island.

1. Tubbataha-riffen: een paradijs voor duikers

In het midden van de Suluzee liggen de Tubbataha-riffen, die tot de tien mooiste duiklocaties op aarde behoren. Manta’s, luipaardhaaien, tonijnen, barracuda’s, Napoleonvissen en makrelen verwelkomen de menselijke bezoekers in de onderwaterwereld en reizen met hen mee langs de schitterende koralen. Vanwege de soortendichtheid en het belang voor zeevogels en zeeschildpadden heeft de UNESCO het Tubbataha Reef Marine Park tot Werelderfgoed verklaard.

2. Mount Mayon: ‘s werelds meest actieve vulkaan

Naar verluidt is Mount Mayon niet alleen één van de meest perfect gevormde vulkanen ter wereld, maar ook één van de meest actieve. De berg rijst in een vlak landschap op tot een hoogte van 2.462 meter en is hiermee van alle kanten al van verre te zien. De leukste manieren om de vulkaan te trotseren? Maak een tocht met een ATV-voertuig langs de basis van de vulkaan en voel de adrenaline door je lichaam gieren als je hangend aan een zipline over het lavalandschap zoeft.

3. Rijstterrassen van Banaue: de trappen naar de hemel

Ruim 2.000 jaar geleden begonnen de boeren van de Ifugao-bergstam met de bouw van de trappen naar de hemel, zoals de rijstterrassen van Banaue worden genoemd. Vandaag de dag worden ze beschouwd als het achtste wereldwonder en erkend als UNESCO-Werelderfgoed. De velden strekken zich kilometers lang tegen de bergflanken uit, soms vanaf de voet van de bergen tot aan de bergtoppen. Hierdoor ontstaat een totale oppervlakte van 20.000 hectare voor de rijstteelt.

De 7 natuurwonderen van de Filipijnen

4. Chocoladeheuvels: heuvels alsof ze bedekt zijn met chocolade

Resultaat van een gevecht tussen twee reuzen of het effect van het vulkanisme? Er zijn veel mythes over het ontstaan van de zogenaamde Chocoladeheuvels. Zeker is echter dat de grassen, varens of suikerrietsoorten op de 1.776 kalksteenheuvels tijdens de hete zomermaanden bruin worden door uitdroging en eruit zien als een opeenstapeling van het cacaoproduct. De meeste heuvels zijn tussen de 30 en 50 meter hoog. De hoogste Chocoladeheuvel meet ongeveer 120 meter.

5. Sabang: de langste bevaarbare ondergrondse rivier op aarde

Over een lengte van acht kilometer slingert de Cabayugan-rivier onder de berg St. Paul door tot hij eindigt in de West-Filipijnse Zee. Vanaf het punt waar de Cabayugan onder de berg verdwijnt vormt hij de Sabang rivier. Dit is de langste bevaarbare ondergrondse rivier ter wereld met 4,2 kilometer. Toeristen reizen iets meer dan een kilometer door het grottensysteem vol stalactieten en grotten.

6. Taal Vulkaan: de kleinste vulkaan ter wereld

Een meer, een vulkaan in een meer, daarin weer een meer en daarin weer een vulkaan: op Vulkaaneiland ligt de amper 400 meter hoge vulkaan en daarmee waarschijnlijk kleinste vuurberg ter wereld. Met de traditionele motorboot Bangka gaan de bezoekers naar de Taalvulkaan. Vanaf de landingsplaats wandelen de ontdekkingsreizigers ongeveer een uur naar de kratertop. Daar genieten ze van het uitzicht op de binnenkant van de actieve Taalvulkaan.

7. Biri-eiland: spectaculaire sciencefictionrotsen

Magasang, Magsapad, Macadlaw, Puhunan, Bel-at, Caranas en Pinanahawan: dit zijn de namen van de zeven kalksteenrotsen op Biri Island. De golven van de Stille Oceaan vormden ze over een periode van meer dan vijf miljoen jaar. Door de spleten en richels zien sommige formaties eruit alsof ze door moderne kunstenaars zijn gemaakt, terwijl andere met hun gaten en puntige pieken de indruk wekken dat ze uit sciencefiction- of fantasiefilms komen. In het beschermde gebied rond de rotsen is kamperen, eten, drinken en het beschadigen van de Biri-rotsen ten strengste verboden. Dit heeft ertoe bijgedragen dat de rotsformaties zo goed bewaard zijn gebleven. Wandelaars, fotografen en genieters zijn echter meer dan welkom.

Vliegtickets naar de Filipijnen
Hotels op de Filipijnen

Meer lezen over de Filipijnse archipel en zijn 7.641 eilanden.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten