Floortje Dessing heeft eigen museum in Leiden

Floortje Dessing heeft eigen museum in Leiden

Inhoudsopgave

Programmamaakster Floortje Dessing beschikt sinds deze week over een eigen museum. Het Museum van Floortje is een maand lang te bezoeken op perron 8/9b van station Leiden.

In een speciaal omgebouwde wachtruimte zijn objecten en gebruiksvoorwerpen te zien uit Oceanië. Floortje koos haar favoriete objecten uit het geheime depot van het Nationaal Museum van Wereldculturen, de verzamelnaam van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum voor Volkenkunde.

Er is voor Oceanië gekozen om Oceanië en het eilandleven in de Stille Zuidzee tijdens haar reis de meeste indruk maakten op de programmamaakster. De zee speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van mensen in die regio. De tentoongestelde objecten variëren van praktisch vis- en kookgerei tot sieraden.

Het Museum van Floortje is tot en met 23 juli open en gratis te bezoeken. Na het Museum van Floortje reist dit project verder met het Museum van Kenny B (27 juli tot en met 20 augustus in Arnhem), Soufiane Touzani (24 augustus tot en met 24 september in Utrecht) en Filemon Wesselink (28 september tot en met 22 oktober in Zwolle). De reis eindigt op 25 oktober in Amsterdam in het Tropenmuseum met het Museum van Yvette van Boven.

Bekijk hier de trailer van het project.

Theo de Reus

Theo de Reus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten