Fly & Drive Australië: begin jouw rondreis hier!

Fly & Drive Australië: begin jouw rondreis hier!

Inhoudsopgave

Australië: eindeloze vlaktes, adembenemende natuur, maar ook bruisende steden en volop cultuur. Een ideale bestemming voor een Fly & Drive! Maar wie een reis naar deze uithoek van de wereld wil maken, komt al gauw op de vraag: waar te beginnen? We’ve got you coverd!

Voor beginners: neem vanuit Sydney de route in noordelijke richting en verken de kust van Queensland. Deze staat is al jaren de door Nederlanders meest bezochte bestemming in Australië. In drie weken rijd je naar duikparadijs Cairns, waarbij je onderweg je de mooiste dorpen, steden en stranden tegenkomt. De natuur is hier nooit ver verwijderd.

Daintree Rainforest, een unieke plek op aarde.

Eerste stop

Cairns zelf heeft een tropisch klimaat. Het beroemde Great Barrier Reef ligt op anderhalf uur varen. Tip: iets ten noorden van Cairns ligt een van de mooiste gebieden, rijd hier niet aan voorbij! Het gaat om het 135 miljoen oude regenwoud ‘Daintree’ en Cape Tribulation, welke erg goed te combineren zijn en je dan ook eigenlijk niet mag missen. Cape Tribulation is een smal stuk land dat in zee uitsteekt en bestaat uit prachtige, ongerepte jungle. Een unieke plek op de wereld. Twee plekken van de UNESCO Werelderfgoedlijst komen hier samen: het Great Barrier Reef en de Daintree rainforest. Het Great Barrier Reef behoort tot de 60 mooiste plekken op aarde.

Iconische bezienswaardigheid

Maar waar je ook begint, vergeet aan het begin of het einde van de reis niet om Sydney te bezoeken. Het karakteristieke Sydney Opera House en de bekende Harbour Bridge liggen op steenworp afstand van elkaar. Toegegeven, dan moet je wel ver kunnen gooien, maar een beetje creatieve fotograaf kan beide bezienswaardigheden in één foto vastleggen. Bij Sydney vind je ook het bekende Bondi Beach. Net buiten de stad ligt het Blue Mountains National Park. Een natuurgebied is beroemd om de rotsformatie met de naam de Drie Gezusters. Het park is ideaal voor wandelaars, die er tevens kunnen uitproberen hoe het met hun hoogtevrees is gesteld.

Uluru, een bijzonder natuurverschijnsel.
Serge Goujon/Shutterstock.com

Efficiënt reizen

Om de hoogtepunten van Australië in één reis te zien, is een vrijwel onmogelijke opgave. Je kunt een goede poging wagen door naast Fly & Drive de combinatie Fly & Drive & Fly te doen. Ofwel, voeg een paar binnenlandse vluchten aan je rondreis toe. Op die manier bezoek je tamelijk eenvoudig, en zonder al te veel tijdverlies, bekende trekpleisters als Uluru, voorheen bekend als Ayers Rock. Deze grote rotsformatie ligt vrijwel in het midden van Australië. Het bezoek gaat via het nabijgelegen Alice Springs, dat ook wel de toegangspoort naar de outback van Australië wordt genoemd.

Uluru bezoeken

Alice Springs is vooral bekend van de populaire tv-serie Flying Doctors. De stad is de enige plek in de buurt met een redelijk aanbod winkels, restaurants en hotels. Ayers Rock, door de Aboriginals Uluru genoemd, ligt op 5 à 6 uur rijden verwijderd. De 348 meter hoge rots werd vroeger veelvuldig beklommen. Er is zelfs een pad dat wordt gemarkeerd door een metalen leuning. Tegenwoordig wordt het beklimmen van de rots, die door de oorspronkelijke bewoners als heilig wordt beschouwd, gezien als oneerbiedig. Bovendien is het beklimmen van de rotsformatie niet zonder risico. Wie toch actief wil zijn, kan een wandeling van tien kilometer om de rots heen maken. En onderweg de rots vanuit alle kanten fotograferen. Bij zonsopgang of zonsondergang heb je daarvoor het beste licht.

Maak zelf zo’n bijzondere reis door het land van de Aboriginals, de Outback, de koala’s en kangeroos! FOX Verre reizen van ANWB biedt bijvoorbeeld verschillende opties voor Australië aan. Tip: combineer Australië en Nieuw-Zeeland in een rondreis!

Theo de Reus

Theo de Reus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten