Le Rendez-Vous Gourmand de Disneyland Paris foodfestival een feest voor de smaakpapillen

Le Rendez-Vous Gourmand de Disneyland Paris foodfestival een feest voor de smaakpapillen

Inhoudsopgave

Van 27 juli tot en met 30 september vindt de tweede editie plaats van het Le Rendez-Vous Gourmand de Disneyland Paris foodfestival in het Walt Disney Studios Park. Dit jaar viert Disneyland Paris de Franse en Europese gastronomie door Italië, Spanje, België, Franse regio’s en veganistische cultuur toe te voegen.

Wat is een betere plek om de gastronomische wonderen van de Franse en Europese regio’s te ontdekken dan in Disneyland Paris, de nummer één toeristische bestemming in Europa?

Met het Le Rendez-Vous Gourmand de Disneyland Paris foodfestival hebben gasten in het Walt Disney Studios Park de mogelijkheid om zich in het hart van de meest mooie Franse regio’s te begeven en te genieten van de beste specialiteiten.

Regio’s zoals de Elzas, Savoye, Bretagne, Zuid-West, de Provence en zelfs West-Indië zullen een selectie van ‘must-taste’ gerechten en regionale producten presenteren, zoals zuurkool, galettes, cassoulet, tartiflette of accras. Gerechten worden geserveerd in 6 chalets die zijn aangekleed in het thema van elke regio. De chalets staan op Rue de Paris, naast Place de Rémy, de Ratatouille attractie en Bistrot Chez Rémy in het Walt Disney Studios Park, de plek van het park dat is gewijd aan de Franse gastronomie.

Onmisbare desserts zoals kouglof (tulband), kouign-amann, tarte tropézienne of ananas cake en de beste wijnen en regionale ciders zullen de gasten verrassen met het proeven van deze wonderen die in kleine porties worden geserveerd. Enkele van deze regionale producten worden ook in de chalets verkocht, zodat de gasten deze mee naar huis kunnen nemen.

De tweede editie van het Rendez-Vous Gourmand de Disneyland Paris foodfestival bevat voor het eerst Europese specialiteiten die zijn te vinden op de Hollywood Boulevard in het Walt Disney Studios Park. Spanje, Italië, België en een selectie van veganistische recepten zijn dit jaar aanwezig.

Met paella, frikadel, lasagne, falafel, churros, tiramisu, en zelfs de beroemde Belgische wafel uit Luik, wil Disneyland Paris de smaakpapillen van de gasten meenemen op een reis rond het prachtige Europa. Eén chalet is daarnaast volledig gewijd aan Franse en Europese alcoholische dranken: wijnen uit alle regio’s, champagne of bier.

Disneyland Paris wil met de tweede editie van het Le Rendez-Vous Gourmand foodfestival de gasten aanmoedigen om nieuwe smaken te ontdekken en een unieke ervaring te beleven in de Disney parken.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten