Frankrijk: coronacertificaat voor openbare ruimtes

Inhoudsopgave

Wie in Frankrijk vanaf 1 augustus 2021 een openbare gelegenheid als restaurant, café of winkelcentrum bezoekt, dient een coronacertificaat te tonen. Dat zelfde geldt voor mensen die per trein of vliegtuig willen reizen.

Mensen moeten kunnen aantonen dat ze volledig zijn gevaccineerd, of negatief zijn getest of dat ze zijn genezen van een besmetting. Deze zogeheten gezondheidspas bestaat in Frankrijk al voor evenementen. Macron wil met de maatregel zo veel mogelijk mensen aanzetten zich te laten vaccineren. In Frankrijk is circa 40 procent van de bevolking volledig gevaccineerd.

De coronapas is vanaf 21 juli 2021 verplicht bij bezoek van musea, pretparken en zwembaden waar meer dan 50 mensen aanwezig zijn.

Bezoekers uit Nederland kunnen via de CoronaCheck-app een QR-code downloaden waarmee ze kunnen aantonen dat ze minstens twee weken volledig gevaccineerd zijn, of negatief getest zijn of recent (binnen 180 dagen) zijn hersteld. Een negatieve test mag niet ouder zijn dan 48 uur. Dat betekent dat vakantiegangers die niet volledig gevaccineerd zijn, zich elke twee dagen moeten laten testen als zij na 1 augustus in Frankrijk een café of restaurant willen bezoeken. Via de verplichte gezondheidspas wil Frankrijk een nieuwe besmettingsgolf met de deltavariant van het virus terugdringen. Macron sprak van ‘een nieuwe race tegen de klok’.

Sharon Evers

Sharon Evers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten