Frankrijk past coronaregels opnieuw aan

Inhoudsopgave

Frankrijk komt terug op eerder aangekondigde corona-maatregelen. Voor niet-gevaccineerde kinderen van 12 tot en met 17 jaar worden de aangescherpte regels voorlopig opgeschort, dat heeft de Franse minister Olivier Véran van Volksgezondheid bekendgemaakt. Zij hoeven zich toch niet iedere 48 uur te laten testen als ze in Frankrijk naar een bar, restaurant of museum willen.

Frankrijk kondigde afgelopen maandag nieuwe, strenge maatregelen aan vanwege het toenemend aantal besmettingen en het relatief lage vaccinatietempo. Maar de Franse regering komt hier nu op terug, omdat het ‘de vakantie niet wil bederven’. De strenge nieuwe regels voor restaurants, musea, terrassen, pretparken en winkelcentra gaan niet gelden voor jongeren van 12 tot 17 jaar, in elk geval niet tot 30 augustus. Zij moeten we een mondkapje dragen waar dit nodig zal zijn.

Voor volwassenen is vanaf volgende week woensdag een gezondheidsverklaring (‘pas sanitaire’) vereist voor evenementen van meer dan vijftig personen. Per augustus is het bewijs ook nodig om naar horecazaken, ziekenhuizen en winkelcentra te gaan.

Nederlandse vakantiegangers kunnen met de internationale QR-code in hun CoronaCheck-app aantonen dat ze gezond zijn, maar ook het gele vaccinatieboekje kan gebruikt worden.

Sharon Evers

Sharon Evers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten