Ga jij voor een avontuurlijke of rustige wintervakantie?

Ga jij voor een avontuurlijke of rustige wintervakantie?

Inhoudsopgave

Duitsland is in de zomer een van de populairste vakantiebestemmingen. Maar ook in de winter trekken er veel Nederlanders naar het buurland. Het diverse landschap van Duitsland biedt tal van mogelijkheden voor zowel een avontuurlijke als een rustige vakantie.

Bij wintersport worden in eerste instantie vaak andere landen genoemd dan Duitsland, maar onze oosterburen hebben daar toch geweldige mogelijkheden voor. Wat te denken van het bij iedereen bekende Winterberg in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen op slechts 314 km van Utrecht. Wat wil je nog meer?

Niet ver rijden, sneeuw en de Duitse gemütlichkeit. Met zes skigebieden, 60 liften en zo’n 53 kilometer aan pistes is dit voor veel Nederlanders al een prima bestemming in de winter. Ideaal voor beginners, gezinnen met kinderen, wandelaars en langlaufers. Natuurlijk zijn er veel meer wintersportgebieden in Duitsland. De top 8 volgens de ANWB: Garmisch-Partenkirchen, Winterberg, Oberstdorf, Reit im Winkl, Lenggries, Feldberg, Hindelang-Oberjoch en Willingen.

Sauerland
Het meest bekende en populairste skigebied onder Nederlandse toeristen is Sauerland. Elk jaar komen hier miljoenen internationale toeristen om op de lange latten te staan. Het gebied is niet altijd zeker van natuursneeuw, maar door de hightech sneeuwkanonnen is er bijna geen verschil te merken. In de maand december zijn ook in dit gebied grote kerstmarkten en kerstconcerten te vinden. Het gebied ligt in het westen van Duitsland, nabij een aantal grote steden. Een bezoekje aan Essen, Düsseldorf of Dortmund kan dan ook niet ontbreken tijdens een vakantie in Sauerland.

Even tussenuit
Het moet worden gezegd, de Duitse steden barsten in de winter van de gezelligheid. Of je nu een stad(je) net over de grens bezoekt (Düsseldorf, Frankfurt, Rheine, Münster, Kleve, Lingen, Osnabrück, Nordhorn of Ochtrup) of naar een stad gaat iets verder over de grens (Keulen, Dortmund, Hamburg, Hannover, Berlijn, Leipzig, Dresden), je bent er echt even uit. Wat betreft vervoer zijn er natuurlijk meerdere opties. Het vergelijken van wat auto, trein, bus of vliegtuig bieden is absoluut de moeite waard.

Gezellige kerstmarkten
Voor veel Nederlanders is het inmiddels een ritueel om jaarlijks naar een van de Duitse kerstmarkten te gaan. Kerstinkopen doen of gewoon lekker shoppen, genieten van de lekkernijen als braadworst, gepofte kastanjes, gebakken en gekookte champignons, aardappelkoek en ga zo maar door. Ook de nodige (alcoholische) versnaperingen ontbreken niet op de markten, waarvan er honderden zijn. Maar naar welke kerstmarkt ga je? Daar zijn voldoende lijstjes van te vinden, waarop je onder andere steden vindt als Dresden, Berlijn, Münster, Dortmund, Oberhausen, Osnabrück, Keulen, Aken, Düsseldorf en Trier.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten