Ga hiken op een gletsjer in Nieuw-Zeeland

Uitzicht over de gletsjer in Nieuw-Zeeland

Inhoudsopgave

Het land met de meest veelzijdige natuur in de wereld is Nieuw-Zeeland. Van Noord naar Zuid heb je de meest gevarieerde natuurgebieden. Van regenwouden en vulkanische gebieden tot gletsjers en rivieren, in het land in Oceanië vind je het! Wil je iets doen waar je nog jaren lang aan terug gaat denken? Ga dan hiken op een van de vele gletsjers!

Een unieke ervaring

De gletsjers die te vinden zijn in Nieuw-Zeeland zijn allen goed bereikbaar. Onder begeleiding van een gids kan je hier prachtige wandelingen maken. De bekendste gletsjers van het Zuidereiland zijn de Fox Glacier en de Franz Josef Glacier. Beide gletsjers hebben een prachtig uitzicht waar je kan wandelen, hiken en ijsklimmen. Een hike is wat zwaarder dan een normale wandeling, maar hierbij kom je wel op de top van de gletsjers en bovendien is het een unieke ervaring.

Klim naar de top van de Franz Josef gletsjer

De Franz Josef gletsjer is het mooist als je voor de gehele dag een hike boekt. Samen met een gids wandel je over het smeltwater om uiteindelijk onderaan de gletsjer te komen. Hier trek je speciale schoenen aan die voor je worden geregeld. Met deze schoenen sta je sterk op de gletsjer en glijd je niet uit. Je klimt via het sneeuw en touwen omhoog en loopt door de knalblauwe kloven richting de top. Het uitzicht over de Franz Josef gletsjer en zijn natuur is prachtig. Eenmaal boven weet je het zeker: deze zware klim was het meer dan waard!

Ga hiken over de gletsjer
Franz Josef gletsjer

Boek een tocht over de Fox Gletsjer

Een andere gletsjer die te vinden is op het Zuidereiland is de Fox Gletsjer. Deze gletsjer ligt in het gelijknamige plaatsje wat zo klein is dat je er normaal langs zou rijden. Neem zeker hier een stop, want de gletsjer is ook hier prachtig. Ga voor een tocht met een expert waar je over het ijs en de sneeuw naar de top klimt. Eenmaal over de top heb je een prachtig uitzicht over het Westland National Park waar zestig gletsjers zijn te vinden.

Het land vol met natuur

Natuurlijk zijn er naast deze twee bekende gletsjers meerdere gletsjers te vinden in Nieuw-Zeeland. Het land heeft ongeveer 3000 gletsjers waarvan de meesten zich in de Zuidelijke Alphen van het Zuidereiland bevinden. En dan te bedenken dat het land nog veel meer te bieden heeft! Huur een camper en verken het prachtige land!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten