Geef jouw zomer een mooie afsluiting in de Elzas

Geef jouw zomer een mooie afsluiting in de Elzas

Inhoudsopgave

In de nazomer breng je heerlijk de tijd door in Alsace, de Franse Elzas. Als je graag geniet van een veelzijdige vakantiebestemming zit je hier helemaal goed. Fiets door de groene wijngebieden en gezellige stadsstraatjes. Beleef de Elzas van de 20e eeuw tijdens een bezoek aan dé familie hotspot van de streek of geniet van een geweldige Grand Cru in een van de vele wijngaarden. Geef jouw zomer een mooie afsluiting en lees alles over de Elzasser must see, do & eat.

Haut-Koenigsbourg kasteel

Bij een vakantie in de Elzas mag een bezoek aan het Haut-Koenigsbourg kasteel niet ontbreken. Deze must see ligt hoog op een rots en biedt je daardoor indrukwekkende vergezichten over het Elzasser landschap. Wanneer je onder de kasteelpoort doorloopt zou je in eerste instantie niet verwachten dat het kasteel negen eeuwen aan onstuimige geschiedenis heeft doorstaan. Inmiddels is het een heus middeleeuws monument. Neem ook een kijkje in de weelderige kasteeltuin, omringd door geweldige architectuur.

Wijnen

De wijnroute van Marlenheim naar Thann is de must do. Over een lengte van 130 kilometer rijgen namelijk zich de prestigieuze wijngebieden aaneen. Deze route is een afwisselende fietstocht die je langs talrijke wijngaarden, charmante dorpen met smalle straatjes, winstubs en kasteelruïnes brengt. Op je eigen tempo fiets je langs diverse restaurants en hotels die speciaal zijn ingericht voor dagjesfietsers en maak je kennis met de wijnboeren. Laat je smaakpapillen strelen door de heerlijke Grand Cru wijnen te proeven die de wijnboeren met alle liefde voor je inschenken in hun wijnkelders. En vergeet daarnaast niet een kistje in te slaan.

Tarte flambée

Elzassers zijn dol op hun culinaire specialiteiten. Een van de meest traditionele gerechten die je hier vindt is tarte flambée. Eenvoudig om te maken, maar een genot om te eten. Daarom is de tarte met recht een must eat voor fijnproevers; een dunne deegbodem die royaal is belegd met ui, spek en een mengsel van room en zachte kaas. Deze specialiteit wordt altijd met de handen gegeten, waardoor je er letterlijk je vingers bij af likt. Bij Flamme & Co geven ze hun eigen twist aan het gerecht en bieden je de keuze uit een grote variëteit aan verrassende smaakcombinaties. Proef en kies je eigen favoriet.

Ecomusée d’Alsace

Samen met de kinderen heb je gegarandeerd een leuke dag bij Ecomusée d’Alsace, het grootste openluchtmuseum van Frankrijk. Je waant je er met het hele gezin midden in de Elzas tijdens de 20e eeuw. Wandel door de straatjes van weleer, stap bijvoorbeeld in een authentieke paardenkoets en ontdek op een leuke manier hoe men zo’n honderd jaar geleden leefde. Neem een kijkje in de gekleurde vakwerkhuizen en zie hoe ambachtslieden toentertijd werkten. En ga vooral zelf samen met de kids aan de slag. Een unieke en leerzame ervaring voor zowel jong als oud.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten