Geen rij meer op Schiphol dankzij gezichtsscanners?

Geen rij meer op Schiphol dankzij gezichtsscanners?

Inhoudsopgave

Reizigers die met Cathay Pacific vanaf Schiphol vliegen, kunnen instappen door middel van gezichtsscanners. Het gaat om een proef die onderdeel is van de eerste fase om reizen met gezichtsherkenning op termijn mogelijk te maken op Schiphol.

Deelnemers aan de proef worden, na het inchecken, begeleid naar een van de speciale registratiekiosken. Hier wordt het paspoort, de instapkaart en het gezicht van de passagier gescand. Daarna volgt zoals altijd de security- en paspoortcontrole. Bij het boarden wordt bij de gate een scan gemaakt van je gezicht. Deze wordt vergeleken met de scan die gemaakt is bij het registreren. Wanneer je gezicht wordt herkend, gaat het poortje open en kun je direct aan boord. Dit betekent meer gemak voor reizigers en een betere doorstroming op de luchthaven.

Met vernieuwingen als deze wordt reizen op Schiphol nog makkelijker. ‘Voor passagiers wordt de reis van aankomst op de luchthaven tot aan boord gaan, eenvoudiger en efficiënter’, zegt Wilma van Dijk, directeur Safety en Security van Schiphol. ‘Nu moet je bij verschillende controlepunten op de luchthaven nog je paspoort, je instapkaart of beide laten zien. Bijvoorbeeld bij het afgeven van je bagage, bij de toegang tot de veiligheidscontrole, bij het passeren van de grens en als je gaat boarden. In de toekomst kun je deze controlepunten soepeler passeren, omdat je wordt herkend aan je gezicht. Je paspoort en instapkaart kan je in de tas laten.’

De komende maanden wordt het scannen van het gezicht, het paspoort en de instapkaart bij registratie en het boarden getest. Het is de bedoeling dat in de loop van het jaar, in de volgende fase, de paspoortcontrole wordt toegevoegd aan de proef. Tijdens de proef worden de procedure en de apparatuur tussentijds regelmatig geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws? Houd deze pagina in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten