Snelste jet ter wereld steeds dichterbij

De jet start-up Boom heeft voldoende financiering opgehaald om een demonstratiemodel van de Boom Supersonic’s XB-1 te bouwen.

Inhoudsopgave

De jet start-up Boom heeft voldoende financiering opgehaald om een demonstratiemodel van de Boom Supersonic’s XB-1 te bouwen. Zo meldt het bedrijf. Dit supersonische vliegtuig kan passagiers in iets meer dan 3 uur van Londen naar New York vliegen.

De start-up verzamelde met de laatste investeringsronde een bedrag van 33 miljoen dollar. Het totaalbedrag staat nu op 41 miljoen dollar.

‘Het supersonisch vliegen bestaat al meer dan 50 jaar, maar is nooit efficiënt genoeg geweest voor routinereizen. Tot nu’, aldus Boom.

In 2016 startte Boom met de bouwplannen van de supersonische jet. Het passagiersvliegtuig streeft naar een snelheidsbereik van bijna 2335 kilometer per uur. Dat is 2,6 keer sneller dan elke andere airline, stelt het bedrijf.

In 2017 hoopt de start-up de eerste tests uitvoeren met de XB-1 demonstrator. Het testmodel is een derde kleiner dan de grootte van het uiteindelijke vliegtuigmodel van de XB-1. De eerste vlucht staat gepland voor volgend jaar.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten