Ginza: verfijnde winkelstraten en culturele pareltjes

Ginza: verfijnde winkelstraten en culturele pareltjes

Inhoudsopgave

De metropool Tokio kent veel verschillende districten met een eigen identiteit. Neem Ginza, dat bekend staat om zijn chique restaurants en designerwinkels. Ga naar Nihonbashi en verdiep je in de Japanse geschiedenis of bezoek de vismarkt in Tsukiji. Samen vormen deze gebieden een belangrijk stukje culturele rijkdom.

Hoe kom je er?
Ginza Station is bereikbaar via de metrolijnen Hibiya, Marunouchi en Ginza. Net voorbij het station loop je tegen het belangrijkste gedeelte van het winkelgebied aan. Via Mitsukoshimae Station op de metrolijnen van Hanzomon en Ginza kun je rechtstreeks naar het hart van Nihonbashi reizen. Het prachtige en onlangs gerestaureerde Tokyo Station ligt ook in de buurt van vele bezienswaardigheden. Tip voor fanatieke stedentrippers: maak een charmante stadswandeling door de verschillende buurten.

Loop de Ginza-strip af
In de chique Chuo Dori-straat vind je alle top mode- en cosmeticamerken. Het staat er vol met warenhuizen, restaurants en cafés. Deze kilometer lange, verfijnde winkelstraat hanteert de hoogste vastgoedprijzen ter wereld. In de buurt Yurakacho vind je nog meer chique winkels en izakaya-restaurants. Chuo Dori is in het weekend gesloten voor autoverkeer, wat het mogelijk maakt om heerlijk vrijuit door de straat te slenteren. Geniet van de rijen traditionele Kabuki-za kabuki-theaters tegen een achtergrond van moderne architectuur.

Nihonbashi: stijlvol en klassiek
Het eerste Japanse warenhuis, Mitsukoshi, ontstond al in 1673. Bekijk hun grandioze flagshipstore in Nihonbashi. Andere prachtige locaties zijn het aloude gebouw van de Tokyo Stock Exchange en de Bank of Japan, gebouwd in 1896. In de loop van de vorige eeuw ontstond Nihonbashi als het primaire financiële district van de provincie. Verrassend genoeg was het gebied ook de oorspronkelijke locatie van de immer populaire Tsukiji-markt. Nihonbashi betekent ‘Japanse brug’ en de buurt dankt zijn naam dan ook aan de gelijknamige brug, waar je overigens nog steeds de overblijfselen van de vuurbommen uit 1945 kunt zien.

Tsukiji op loopafstand
De vismarkt van Tsukiji is een van de meest bekende locaties in Tokio en deze mag je dan ook zeker niet overslaan. In ongeveer een kwartier loop je van Ginza naar de grootste vismarkt die je ooit zult zien. Een wandeling over de markt is alleen al leuk genoeg, maar je kunt deze kans ook meteen aangrijpen om een aantal van de meest verse sushi te proeven. Een andere populaire bezienswaardigheid is de tonijnveiling in de vroege ochtend.

Cultuur snuiven
Ginza vormt de grens tussen oost en west, modern en klassiek. Cultuur in overvloed, dat is wat dit zo’n geliefd deel van de stad maakt. Je kunt de wijk kiezen die het beste bij je past, maar alleen al voor de bezienswaardigheden is het de moeite waard om ze allemaal te bezoeken.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten