Glamping breekt eindelijk door

Glamping breekt eindelijk door

Inhoudsopgave

Naast kamperen is er sinds enkele jaren ook glamping. Deze vorm van kamperen, waarin de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’ zijn samengevoegd, staat voor een luxe manier van kamperen. Glamping blijkt een manier om ook niet-kampeerders over de streep te trekken.

Kamperen was jarenlang synoniem voor slapen in een kruiptentje en ’s morgens vroeg met spierpijn van het zachte luchtbed in de rij staan voor de gemeenschappelijke douche. Of je had een caravan, waarin de tafel omlaag moest als je wilde gaan slapen.

Vooroordelen
Dat zijn vooroordelen uit het verleden. De aanbieders van kampeervakanties hebben niet stilgezeten en hebben volop innovaties doorgevoerd. Na een aarzelende start, enkele jaren geleden, lijkt het luxe kamperen onder de naam glamping nu door te zetten. Niet met champagne en kaviaar als ontbijt, maar wel in een luxe tent of riante caravan op een camping met volop faciliteiten. Zo kun je genieten van de natuur en het buitenzijn, zonder te hoeven afzien. Voyago.nl vroeg een expert uit de branche naar de groeiende vraag naar glamping. 

Riant kamperen
‘De natuur is toch dichtbij’, zegt 
Hanita van der Meer, woordvoerder Thomas Cook. ‘Met ons label Vrij Uit hebben we zo’n 30 glamping-accommodaties in onder andere Italië, Frankrijk, Kroatië en Spanje.’ Maar wat is glamping nou precies? De woordvoerder beschrijft het als: ‘een luxe buitenleven, met sfeervolle accommodaties, veel comfort en vaak luxe faciliteiten op de camping zijn kenmerkend voor Glamping.’

Hoe ‘camping’ is glamping nog?
‘Vooral het buitenleven en het midden in de natuur verblijven, maakt deze Glampings zo bijzonder. Het ligt aan wat je onder kamperen verstaat. Als dat een klein tentje is waar je in moet kruipen om te gaan slapen, dan zijn er ook nog heel veel tussenvormen van kamperen voor je bij Glamping aankomt.’

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten