Glamping midden in de Canadese natuur

Glamping midden in de Canadese natuur

Inhoudsopgave

Word jij ook het liefst wakker in een heerlijk bed, midden in een nationaal park of naast een verborgen meer met op de achtergrond indrukwekkende natuurgeluiden? Dan zijn deze prachtige glamping accommodaties in Canada wat voor jou. Laat de luxueuze vakantie maar beginnen!

Steeds meer Nederlanders kiezen voor glampen. Het is eigenlijk twee in één: slapen in de wilde natuur, maar dan met hotelfaciliteiten. Kamperen blijft in trek maar dan denken vele Nederlanders niet meer aan een matje in een tent en een wc-rol onder de arm maar aan luxueus genieten.

De natuur op haar best

Canada is het land der natuur! Verbaas jezelf in Fundy National Park over de hoogste getijverschillen ter wereld. Ga off the beaten track en spot wilde dieren als zwarte beren en walvissen in het ongerepte Tofino. Vlieg met een watervliegtuig naar een verborgen meer bij Toronto en geniet er midden in het bos van vers gevangen wilde zalm of loop door indrukwekkende bossen vol met de typisch Canadese ‘Maple trees’ in Vancouver. Klaar voor een glamping avontuur in deze gebieden?

Goutte d’ O – Fundy national Park, New Brunswick Canada

Perfect voor met een gezin: slapen in een helderblauwe regendruppel. In deze bijzondere accommodatie val je in slaap terwijl je vanuit de ramen naar de sterren kunt turen. Op de begane grond is er een slaapbank en met een touwladder kan de punt van de druppel bereikt worden, waar bijvoorbeeld twee kinderen heerlijk kunnen slapen. De druppel ligt in Fundy National Park, een prachtig natuurpark. Ontdek hier de bossen, watervallen en de baai met de hoogste getijverschillen op aarde.

Free Spirit Spheres – Horne Lake, Vancouver Island Canada

Wil je tijdens je reis in Canada een romantisch weekend weg? Dan is dit boomhutresort dé tip! Tussen de ‘Maple trees’ vind je de boombollen die je met een trap kunt bereiken. In de gezellige accommodaties is er plek voor maximaal drie personen. Er wordt goed voor je gezorgd want in elke bol is er een mand met verschillende soorten brood, mueslirepen en gebak voor een heerlijk ontbijt. Op korte afstand van de bol is er een barbecue, sauna en een luxueuze badkamer.

Ridgeback Lodge – New Brunswick, Canada
Bucketlist glamping accommodatie: de Stargazer Domes van Ridgeback Lodge hebben een transparant dak, zodat je vanuit je bed naar de sterren kunt kijken. Met een Queen size bed, zithoek en een privé terras is dit ultiem genieten.

Verkies je een uitzicht op de Canadese natuur ga dan voor de Dream Domes. Het bed kijkt uit op het bos en deze dome heeft het allemaal: een King of Queen size bed, keuken, badkamer, een zithoek en buiten een houten bubbelbad.

Clayoquot Wilderness Resort – Vancouver Island, Canada

Dit eco-resort ligt in de wildernis van Vancouver Island. De heenweg is al een groot avontuur omdat je er enkel kunt komen met een watervliegtuig. In 45 minuten vlieg je met een waanzinnig uitzicht naar de afgelegen romantische en luxueuze tenten. Dit deel van British Columbia heeft echt alles: bergketens, bruisende beken, afgelegen stranden en dichte boslandschappen. Ga er op uit en spot zwarte beren en walvissen. Net voordat de avond valt, kom je tot rust in een warmwaterbron. In het tentenkamp voel je je direct thuis met een woonkamer in de openlucht, olielampen en in de tenten een King size bed. En dan hebben we het nog niet eens over het team van chefs dat duurzaam en seizoensgebonden voor je kookt…

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten