Golden Route: iconische Japanse bestemmingen

Golden Route: iconische Japanse bestemmingen

Inhoudsopgave

Drukke steden, oude tempels en een prachtig landschap: dat is wat je kunt verwachten van de Japanse Golden Route. De route loopt van Tokyo naar Kyoto, maar de reis is ook te verlengen met een bezoekje aan Hiroshima.

Japan is meer dan alleen een bestemming voor op je bucketlist. Stap aan boord van de bekende en altijd vernieuwende ‘bullet treinen’ en ervaar de Gouden Route. Begin in het moderne Tokio, vervolg je reis via Hakone met zijn majestueuze uitzicht op Mt. Fuji en stop in de oude hoofdstad van Kyoto, een stad van tempels en tradities.

Maar hier eindigt je trip niet… Stap weer op de trein richting het nabijgelegen Osaka, een voormalig koopmansdorp en nu bruisende stad die bekend staat om zijn culinaire scene en bruisende nachtleven. Verleng je trip met een bezoek aan Hiroshima, de stad van de vrede en de schat van het eiland Miyajima, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Tokyo is het economische en culturele centrum van Japan. Levendige wijken en fantastische gerechten vind overal je in deze stad. Tevens is Tokyo het mekka van Japanse popcultuur, wat het in combinatie met zijn traditionele idealen tot een van ‘s werelds leukste steden maakt.

Mount Fuji is met zijn 3.776 meter de hoogste en meest heilige berg van Japan. De berg is alleen is in juli en augustus te beklimmen, maar het beste uitzicht op de berg heb je vanuit de schilderachtige stad Hakone.

Kyoto is de meest historische stad van Japan en biedt al meer dan 1000 jaar thuis aan de keizerlijke rechtbank van het land. Kyoto heeft 17 UNESCO-werelderfgoederen, honderden heiligdommen en tempels, het is de thuisbasis van de traditionele kaiseki-gerechten en er zijn talloze ambachtelijke winkels te vinden.

Hiroshima is een moderne stad met een lange geschiedenis, zichtbaar bij monumenten zoals het kasteel van Hiroshima en Shukkei-en-tuin. Hiroshima is ook beroemd vanwege zijn oesters en als toegangspoort tot het nabijgelegen Miyajima.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten