Google: door lage laadsnelheid op telefoon minder boekingen

Google: door lage laadsnelheid minder boekingen

Inhoudsopgave

Volgens Google heeft de laadsnelheid van mobiele reiswebsites heeft een grote invloed op het aantal boekingen. Mobiele reiswebsites hebben gemiddeld 10.1 seconden nodig om te laden, terwijl 53 procent van de bezoekers een website verlaat wanneer deze er langer dan 3 seconden over doet.

Google deed onderzoek naar onder andere de laadsnelheid van websites uit verschillende sectoren. Daaruit blijkt dat mobiele reiswebsites (US) slecht scoren. ‘Reizigers zijn aan het ontdekken, onderzoeken en maken dagelijks reis-gerelateerde boekingen op mobiele reiswebsites. Zij willen een snelle ervaring zonder frictie en de reisaanbieders die dat kunnen bieden, hebben meer kans op boekingen, ook op lange termijn.’

Niet alleen wanneer een mobiele reiswebsite te traag is, haakt de consument af, maar 90 procent van de reizigers doet dat ook wanneer de site niet aan de vraag voldoet. Van de mobiele reizigers zegt ook 79 procent op zoek te zijn naar de meest relevante informatie, ongeacht waar die vandaan komt.

Van de consumenten die de smartphone gebruiken voor reis-gerelateerde activiteiten, zoekt 31 procent dagelijks naar reisinformatie, en dan vooral naar aanbiedingen. De mobiel heeft daarin voorkeur boven de laptop, vooral wanneer het aankomt op het plannen van vakantie-activiteiten op de bestemming zelf.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten