Gratis overnachten op Ibiza? Zo doe je dat!

Inhoudsopgave

Gratis overnachten in één van de hipste hotels van Ibiza, in een mooie villa in Griekenland of bij een local aan de andere kant van de wereld. Reiswebsite Holidayguru kent de beste travelhacks en zocht uit hoe je helemaal gratis op de mooiste plekken ter wereld overnacht.

Een nachtje slapen in een poederroze hotel op Ibiza of vakantie vieren in een luxe villa op Bali zonder daar een euro aan uit te geven? Ja, het kan echt! Reiswebsite Holidayguru zocht voor jou uit hoe je een helemaal gratis overnachting regelt. Wist jij dat je helemaal gratis in één van de hipste hotels van Ibiza kunt overnachten? Het Paradiso Ibiza Art Hotel staat bekend om haar overdosis aan roze, van een roze zwembad en poolbar tot mierzoete kamers. In één van de kamers van het hotel mag je zelfs voor niets overnachten. Deze ludieke actie is onderdeel van een kunstproject. Het addertje? De kamer staat midden in de lobby en heeft volledig glazen wanden. Heel veel privacy heb je dus niet.

Oppassen
Wil je toch liever wat meer privacy, kijk dan eens of je op iemands huis in het buitenland kunt passen. House- en petsitting is in veel landen enorm populair. Terwijl de huiseigenaar op vakantie is, pas jij op het huis en soms op de huisdieren. Gratis overnachten op een mooie bestemming én lekker knuffelen met honden en katten, dat is toch een win-win situatie! Je vindt een oppashuis via websites zoals Trustedhousesitters.com of via speciaal hiervoor in het leven geroepen Facebook groepen.

Huizenruil
Als je zelf een leuk huis hebt in bijvoorbeeld Amsterdam of aan de Nederlandse kust, kun je ook door middel van huizenruil gratis op vakantie. Via websites zoals Huizenruil.com en de app Holiday Swap vind je een geschikte kandidaat om van huis mee te ruilen. Misschien vind je zo wel een prachtige villa op Bali of een leuk appartementje op Santorini?

Couchsurfing
Voor wie weinig luxe nodig heeft, is couchsurfing een ideale manier om gratis te overnachten op reis. Je slaapt soms letterlijk bij een local thuis op de bank, maar soms ook gewoon in een logeerkamer. Couchsurfing is niet alleen populair omdat je veel geld bespaart, maar ook omdat deze manier van reizen je in contact brengt met de locals.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten