Gratis testen voor vakantie? Dat kan hier!

Inhoudsopgave

Heb jij een zomervakantie geboekt en moet je hiervoor een PCR-test of sneltest laten afnemen? Dan kan je je gratis laten testen tussen 1 juli en 31 augustus 2021 via een speciale website. Moet je getest worden vóór 1 juli of ná 31 augustus? Dan kom je helaas niet in aanmerking voor een gratis test.

Gratis test

Met ingang van 30 juni staat de overheidswebsite www.testenvoorjereis.nl live. Op deze website zijn de aangesloten locaties te vinden waar je je gratis kan laten testen en kun je een afspraak maken. Welke test je nodig hebt om op je bestemming te komen, staat vermeld op de website www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

gratis testen

CoronaCheckApp

De CoronaCheckApp kan al wél worden gedownload, maar het downloaden van de internationale QR-code van het Digitale Corona Certificaat (DCC) kan op donderdag 1 juli a.s. Vanaf deze datum is de Europese verordening van kracht en vanaf dat moment mag Nederland op basis van nationale wet- en regelgeving de test-, vaccinatie- en herstelgegevens van burgers verwerken voor het DCC.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten