Griekenland: onuitputtelijke opties, ook voor 2018

Griekenland: onuitputtelijke opties, ook voor 2018

Inhoudsopgave

Eén ding is zeker: Griekenland is helemaal terug als populaire vakantiebestemming. En ook voor je (zomer)vakantie in 2018 verdient Griekenland een kans. Want naast de keuze die je hebt uit de verschillende eilanden, is het een fijne strandbestemming met talloze activiteiten om te ondernemen.

Griekenland is naast een fijne strandbestemming, ook een aangename plaats voor liefhebbers van de Griekse historie. Zij kunnen niet alleen hun hart ophalen in Athene, maar elk Grieks eiland laat zo haar eigen geschiedenis zien. Athene biedt naast Acropolis en Parthenon nog veel meer, zoals het Archeologisch Museum. Dit is een van de grootste musea van het land, hier vind je ontelbaar veel schatten uit de Griekse geschiedenis.

Wanneer je niet van musea houdt, hoeft dit zeker geen excuus te zijn om geen bezoek aan de Griekse hoofdstad te brengen. De pittoreske omgeving van Athene kenmerkt zich door huizen in neoklassieke kleuren, kleine tuintjes en smalle straatjes. Hier vind je de typische souvenir- en kledingwinkels. Een stedentrip naar Athene kan prima worden gecombineerd met een strandvakantie.

Kreta
Kreta is het grootste toeristische Griekse eiland met populaire bestemmingen als Chersonissos, Malia en Chania waar vakantiegangers een ruime keuze hebben wat betreft accommodaties, restaurants en activiteiten. De meeste van deze plaatsen bevinden zich in het noorden van Kreta, voor toeristen die op zoek zijn naar meer rust biedt het zuiden een uitkomst. De zuidkust van het eiland wordt gekenmerkt door hoge bergen en steile rotsformaties, waardoor er in vergelijking met de noordkust relatief weinig stranden zijn te vinden. Daarom trekken de meeste toeristen naar de noordkust en kan iedereen ongestoord genieten aan de zuidkust. Uiteraard komt niet iedereen naar Kreta voor zon, zee en strand. Het eiland heeft namelijk veel overblijfselen van de Minoïsche cultuur en is nog steeds geliefd bij archeologen die onderzoek doen naar deze beschaving. Hierdoor is er ook voor cultuurliefhebbers veel te beleven op het eiland.

Agios Nikolaos, Kreta, Griekenland

Rhodos
Rhodos is een zonzekere bestemming bij uitstek, het eiland heeft namelijk gemiddeld 3.075 zonuren per jaar. Rhodos is een eiland met een rijk verleden en die geschiedenis is nog duidelijk aanwezig. Het eiland is door UNESCO uitgeroepen tot wereldmonument van cultuurerfenis. Rhodos-stad wordt gekenmerkt door de oude haven, tegenwoordig staan bij de ingang van de haven beelden van herten, een hinde en een bok. Vroeger stond op die plaats het Colussus van Rhodos, een gigantisch beeld van wel 33 meter groot, waar schepen onder door moesten om de haven te bereiken. Het beeld wordt ook wel een van de zeven wereldwonderen uit de antieke wereld genoemd. De haven van Rhodos-stad is tegenwoordig een belangrijke aanlegplaats voor cruiseschepen. Doordat het eiland ongeveer 300 zonzekere dagen heeft, kan er het hele jaar door vakantie worden gevierd op Kreta.

Kos
Wie denkt aan een fietsvakantie zal niet gelijk aan Griekenland denken, toch is Kos een perfect fietseiland. Een groot deel van het eiland is vlak en de kusstrook is voorzien van een breed en zeer toegankelijk fietspad. Veel toeristen gebruiken dan ook de fiets om het eiland te ontdekken. Dat Kos een echt fietseiland is, blijkt ook uit het aantal fietsverhuurders op het eiland. De keuze is enorm en zowel de prijzen als de kwaliteit van de fietsen verschillen per verhuurder. Toeristen kunnen ervoor kiezen om de traditionele fietsrouters te volgen of zelf eropuit te trekken. Tijdens de fietstocht kan men zowel de natuur, cultuur als de verschillende plaatsen ontdekken. De populairste stad op het eiland is Kos-stad. De hoofdstad biedt naast leuke strandjes, veel authentieke restaurantjes, winkels en barretjes. Het centrum heeft die typische Griekse gastvrijheid die past bij de cultuur. Maak eens een praatje met de winkeliers, ze vertellen graag over hun eiland en gebruiken. En wil je echt even iets anders? Maak dan voor één dag de oversteek naar Bodrum.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten